Οι «φίλοι» μας, οι Αμερικάνοι


Το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής», ισχυρίστηκε ο John M. Koenig, πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία, σε ομιλία του σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η αμερικανική πρεσβεία.
 
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι το κυπριακό ζήτημα είναι κατά κύριο λόγο ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Αν δεν σας αρέσει, δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς. Δεν θεωρώ αυτό ως την ουσία του κυπριακού προβλήματος».
Όπως είπε, η κυπριακή διένεξη άρχισε πριν από 51 χρόνια και το 1974 πήρε μια τεράστια και τραγική τροπή. Υποστήριξε ότι με κανέναν τρόπο δεν δικαιολογεί αυτό που έγινε, «αλλά δεν μπορεί να αναχθεί σε ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει να αγνοήσετε τη δική σας ιστορία».
 
Πρόσθεσε ότι «έχετε πολλά πράγματα να ασχοληθείτε εκτός από την παρουσία της Τουρκίας στο νησί και την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων που δεν υποστηρίζουμε ή αποδεχόμαστε και την παρουσία των εποίκων που δεν ανεχόμαστε. Αυτά όλα είναι ζητήματα που πρέπει ωστόσο να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων καθώς θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη τις απόψεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.