Μιράντα Ξαφά: Οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και το Grexit!!!!!



Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις από διάφορες πλευρές, από τη μια για να επισπευσθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και από την άλλη να δημιουργηθεί η αίσθηση του τετελεσμένου σε ό,τι αφορά τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα περιέχονται σ' αυτή.       

Σ' αυτό το πνεύμα, το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, προέβλεψε πως «αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές η μόνη εναλλακτική είναι το Grexit. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα».

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι «έχει σπαταληθεί παρά πολύ χρόνος για το πώς θα αποκαλείται η τρόικα και το μνημόνιο. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, μένει λίγος χρόνος, και δεν διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές».

Ομολογώντας ότι το κεφάλαιο καίγεται για συμφωνία, είπε ότι «κανείς πιστωτής δεν θα βάλει χρήματα σε ένα καλάθι χωρίς πάτο, χωρίς πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει να πάρει εισπρακτικά μέτρα, όχι μεταρρυθμίσεις».

Σε ό,τι αφορά τη δήλωσή της ότι έχει βγάλει λεφτά στο εξωτερικό, δικαιολογήθηκε ότι «δεν είναι πατριωτικό μου καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας.»...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.