Οι σύντροφοι Αλ. Τσίπρας και ο Ζ. Κ. Γιούνκερ... αντιγράφουν κατά λέξη Καραμανλή, ΓΑΠ, Σαμαρά-Βενιζέλο...


Μάης 2015: Κοινή δήλωση Αλ. Τσίπρα και πρόεδρου της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, για τον «εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας».
Παρότι οι πρώτοι διδάξαντες είναι Σημίτης, μαζί με τον νεοφιλελέ Γιαννίτση (που βόλεψε καλά στον κερδοφόρο δημόσιο οργανισμό" η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ας δούμε από που αντέγραψαν -στην κυριολεξία- τη "συμφωνία σωτηρίας" οι κκ Τσίπρας και Γιούνκερ, ώστε να γνωρίζουμε τι...
μας περιμένει...

K. Kαραμανλής, Αύγουστος 2007: «σε διάλογο, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους κοινωνικούς εταίρους, για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, δίκαιο, βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα»

Γ. Αλογοσκούφης, Σεπτέμβρης 2007: «μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος μετά από έναν ευρύ κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, που ξεκινά άμεσα, ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο, δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα»

Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, Δεκέμβρης 2007: «να αναπτυχθεί η προσέγγιση του κύκλου ζωής προς την εργασία, με το να προωθηθεί η παράταση του ενεργού επαγγελματικού βίου και ο εκσυγχρονισμός των συνταξιοδοτικών συστημάτων» 

«Λευκή Βίβλος» για τις συντάξεις της ΕΕ, Φλεβάρης του 2012
«Η βιωσιμότητα και η επάρκεια των συνταξιοδοτικών συστημάτων εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο θα υποστηρίζονται από τις εισφορές, τους φόρους και την αποταμίευση εκ μέρους των ατόμων που βρίσκονται στην αγορά εργασίας» 

Οκτώβρης 2012, το ΕΛΙΑΜΕΠ*:  «Για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα».
* Το γνωστό πρακτορίστικό "σωματείο" -μαζί με τον ΟΠΕΚ του Σημίτη- που για τα μαύρα δολλάρια προπαγάνδισης του σχεδίου Ανάν, δεν ερευνάει κανένας εισαγγελέας και ο πολιτικός κόσμος κάνει πως δεν γνωρίζει!
Μελέτη ΣΕΒ,  Μάης 2014: «Βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα. Πλέον, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις σε βασικά διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του ασφαλιστικού για να είναι βιώσιμο και δίκαιο, με προσθήκη ανταποδοτικού σκέλους στον πρώτο, δημόσιο και συλλογικό πυλώνα του και προώθηση του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα του»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.