Μ-Λ ΚΚΕ: Ποιος είναι ο στόχος των πιέσεων και των εκβιασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Μ-Λ ΚΚΕ: Ποιος είναι ο στόχος των πιέσεων και των εκβιασμών


Οι συντριπτικές ιμπεριαλιστικές πιέσεις και εκβιασμοί δεν επιφέρουν μόνο την ταπεινωτική, τελικά, προσαρμογή της, υποτιθέμενα, σκληρά διαπραγματευόμενης ελληνικής κυβέρνησης. Έχουν και έναν άλλο βαθύτερο και ουσιαστικότερο στόχο. Επιδιώκουν να εκφοβίσουν και να στείλουν το μήνυμα στον ελληνικό λαό, αλλά και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, πως δεν υπάρχει μέλλον και διέξοδος άλλη, παρά μόνο αυτή, μέσα σε μνημόνια, ελέγχους και επιτροπείες. Θέλουν να συνθλίψουν τη λαϊκή ψυχή και συνείδηση, να διαμορφώσουν λαούς παραλυμένους και παραδομένους, που θα ανέχονται και θα συναινούν στη διατήρηση της ξέφρενης εργατικής εκμετάλλευσης, της λαϊκής εξαθλίωσης και της υποδούλωσης στους ισχυρούς, που θα θεωρούν, ιδεολογικά και πολιτικά, ανέφικτη την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας όπου οι λαοί θα διαφεντεύουν την τύχη τους.
Εκεί αποσκοπεί και το περιβόητο δημοψήφισμα για το οποίο τόσος λόγος γίνεται από πολλά κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Προσφάτως, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς τους στόχους, και από τους δανειστές. Το προβαλλόμενο δημοψήφισμα δεν είναι δημοκρατική λύση, δεν αποτελεί προσφυγή στο λαό, δεν είναι όπλο για την υπεράσπιση των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης, δεν αποτελεί μέσο πίεσης, μια μορφή αντίστασης και σύγκρουσης με τους ισχυρούς. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Το δημοψήφισμα, στην περίπτωση που θα διεξαχθεί, θα έχει τη συναίνεση και τις ευλογίες των δανειστών. Θα χρησιμοποιηθεί σαν ένα επιπλέον μέσο ισχυρού εκβιασμού του ελληνικού λαού, μέσα σε πολιτικές συνθήκες όπου θα κυριαρχεί η αχαλίνωτη καταστροφολογία και τα ακραία τρομοκρατικά διλήμματα. Μέσω του δημοψηφίσματος θα επιχειρήσουν να νομιμοποιήσουν τη στρατηγική της ελληνικής ολιγαρχίας για ένταξη και αδιαμφισβήτητη παραμονή στην ΕΕ και την ευρωζώνη και στο γενικότερο πλαίσιο εξάρτησης, θα επιδιώξουν να επικυρώσουν την πολιτική συμβιβασμού και υποταγής στους δανειστές της κυβέρνησης Α. Τσίπρα στηρίζοντάς την και δίνοντας το απαραίτητο άλλοθι για την ισοπέδωση των «κόκκινων γραμμών», να καθαγιάσουν -τελικά- όλο το πλέγμα της δουλοφροσύνης και της υποτέλειας στους ισχυρούς.
Σε μια συγκυρία τροποποιημένη σαφέστατα δυσμενώς για τον ελληνικό λαό, σε σχέση με το 2011, έχοντάς τον εξουθενώσει, μετά από μια πενταετία ανηλεούς επίθεσης και ιδεολογικής και πολιτικής τρομοκρατίας, θα επιχειρήσουν, υφαρπάζοντας τη λαϊκή «εντολή», να εδραιώσουν το μνημονιακό εφιάλτη της ολοκληρωτικής λεηλασίας των δικαιωμάτων και κατακτήσεών του και της καταλήστευσης και υποδούλωσης της χώρας και να τον εμφανίσουν ως τον αδιαμφισβήτητο μονόδρομο στο διηνεκές, συκοφαντώντας και αποκλείοντας οποιαδήποτε φιλολαϊκή εξέλιξη και προοπτική.


Μ-Λ ΚΚΕ
Γραφείο Τύπου
17/5/2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.