Δελτίο Τύπου για την ΒΙΟΜΕ


Στο χώρο όπου λειτουργεί η ΒΙΟΜΕ, «κανονικά» θα έπρεπε να υπάρχει άλλο ένα εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο εργοστάσιο, όπως τόσα άλλα που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της «κρίσης».
Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, «κανονικά» θα έπρεπε να είναι απρόσωποι αριθμοί στις ατελείωτες λίστες των ανέργων, που αφήνει πίσω της η εφαρμογή των μνημονίων και της νέας κατοχής στην χώρα μας.
Αυτοί οι εργαζόμενοι όμως, επέλεξαν έναν άλλο δρόμο. Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έβαλαν μπρος τις μηχανές και εργάζονται. Εργάζονται, παράγοντας προϊόντα χρήσιμα και ποιοτικά και συντηρώντας με την εργασία τους, τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.
Το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά δεδομένα και, όπως κάθε τι πρωτοπόρο, συνάντησε και συναντά πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Κυρίως, συνάντησε την αρνητική στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μπορούσαν να προβούν στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, και να δώσουν λύση στα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Συναντά και την υποκρισία της τωρινής κυβέρνησης, η οποία, κατά την προσφιλή τακτική της, αφού επιδόθηκε σε ανέξοδες, προεκλογικές υποσχέσεις, απ’ όταν ανέλαβε εξουσία, έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της,  όσα υποσχόταν πριν…
Παρόμοια, και με το θέμα του εκπλειστηριασμού του οικοπέδου, το οποίο θα μπορούσε να είχε ρυθμιστεί, αν υπήρχε πολιτική βούληση. Δυστυχώς όμως, η πολιτική βούληση όλων των μέχρι τώρα κυβερνώντων, υπαγορεύει αυτήν ακριβώς τη στάση που φέρνει σε τεχνητή σύγκρουση τη μια μερίδα εργαζομένων με την άλλη και διαιωνίζει τα προβλήματα και τις αντιπαραθέσεις.
Το ΕΠΑΜ δηλώνει ότι συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να τον στηρίξουν έμπρακτα.
  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για αποτροπή του πλειστηριασμού στις 20 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
  • Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις δράσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ.
  • Υποστηρίζουμε τα προϊόντα της ΒΙΟΜΕ.


Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.