Δεν πρόκειται να χτίσει γήπεδο η εταιρία του Μελισσανίδη

Small_img_27072

Για το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ δεν υπάρχει μόνο ζήτημα σεβασμού των κανόνων της χρηστής διοίκησης (απαγορεύεται να παρέμβουν ενόσω υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα). Υπάρχει πάνω απ' όλα ζήτημα ουσίας, το οποίο ανέκυψε ευθύς αμέσως μόλις η εταιρία του Μελισσανίδη κατέθεσε το γνωστό άδειο φάκελο ζητώντας να βγάλει στ' όνομά της Εγκριση και Αδεια Δόμησης για το γήπεδο της ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή ο τότε προϊστάμενος της ΔΟΚΚ (υπηρεσία που μαζί με μια άλλη διεύθυνση συναποτέλεσαν αργότερα τη ΔΑΟΚΑ) ζήτησε από τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» να αποδείξει τη νομιμοποίησή της. Η σύμβαση-κουρελόχαρτο σκαρώθηκε αργότερα, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε ίδιο.

Το πρόβλημα είναι ότι ένα αθλητικό σωματείο δεν μπορεί να παραχωρήσει σ' έναν ιδιώτη (και μάλιστα μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία) οικόπεδο που εξακολουθεί να παραμένει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και έχει παραχωρηθεί στο σωματείο μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, προκειμένου να εξυπηρετήσει κοινωφελή σκοπό. Αυτό το πρόβλημα μόνο πραξικοπηματικά μπορεί να λυθεί υπέρ του Μελισσανίδη. Υπό κανονικές συνθήκες η αρνητική απάντηση είναι μονόδρομος για τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ «ψάχνεται» ακόμα, παρά τις πιέσεις που δέχεται να δώσει απάντηση (θετική υπέρ του Μελισσανίδη, προφανώς). Ομως, εκείνοι που πιέζουν αύριο δε θα είναι στο υπουργείο για να δώσουν λογαριασμό. Ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα υποστούν τις διοικητικές και ποινικές συνέπειες της παρανομίας έτσι και υποκύψουν στις πιέσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.