Προσβολή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου


 
Με ένα μακροσκελέστατο non paper, το επιτελείο προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου έδωσε «γραμμή» στα παπαγαλάκια για το πώς πρέπει να παρουσιάσουν τη διήμερη επίσκεψη Ομπάμα στις 15 και 16 Νοέμβρη.

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική χούντα, μια μέρα πριν την καθιερωμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, ο Τσίπρας θα υποδέχεται τον Ομπάμα, τον ηγέτη της πιο επιθετικής, της πιο φιλοπόλεμης, της πιο αρπακτικής ιμπεριαλιστικής δύναμης του πλανήτη.

«Στην ατζέντα Ομπάμα θα βρεθούν τόσο οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα (ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να συνοδεύεται από πλήθος επιχειρηματιών) όσο και η Δημοκρατία» αναφέρει το non paper του Μαξίμου. Και συνεχίζει σ' ένα κρεσέντο ξεδιαντροπιάς και ξενοδουλείας: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης ενός εμβληματικού Δημοκρατικού προέδρου, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, αυτή αναμένεται να κερδίσει μια ξεχωριστή σημασία, ενώ αποτελεί και αναγνώριση στη συμβολή της σημερινής Ελλάδας στην ενίσχυση της δημοκρατίας»!

Τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών του Πολυτεχνείου, εκείνων που βρήκαν φρικτό θάνατο από τις βόμβες ναπάλμ που για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ενάντια στους αντάρτες του ΔΣΕ, των σακατεμένων στο «νέο Παρθενώνα» της Μακρονήσου, εκείνων που μαρτύρησαν στα κολαστήρια από το 1947, που η Ελλάδα πέρασε στην αμερικάνικη σφαίρα επιρροής μέχρι το 1974 που έπεσε η χούντα, του Μπελογιάννη και των συντρόφων του, εκατοντάδων κομμουνιστών και εαμιτών, του ανθού της ελληνικής νεολαίας που τον θέρισαν τα πολυβόλα του αμερικανόδουλου μοναρχοφασισμού.

«Αποτελεί επίσης αναγνώριση του ενισχυμένου ρόλου και της αποτελεσματικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, η χωρίς ανάλογο προηγούμενο σειρά επαφών του Αλέξη Τσίπρα με παγκόσμιους ηγέτες και επισκέψεων στην Ελλάδα σε ενάμιση μόλις χρόνο» αναφέρει το non paper της ξενοδουλείας, που δεν παραλείπει να αναφερθεί στο γνωστό παραμύθι του χρέους, αλλά και στο Κυπριακό.

Ως γνωστόν, οι Αμερικανοί δεν έχουν κανένα λόγο στα ζητήματα του ελληνικού χρέους. Καθορίζουν μεν τις αποφάσεις του ΔΝΤ, όμως δεν πρόκειται να συγκρουστούν με τους Γερμανούς γι' αυτό το ζήτημα. Εχουν άλλα ανοιχτά μέτωπα (τελευταίο το πρόστιμο στη Deutsche Bank). Εξάλλου, ο ίδιος ο Τσίπρας -μετά την τελευταία συνάντησή του με τη Μέρκελ στις Βρυξέλλες- έβαλε την ουρά στα σκέλια (αναλυτικά γράφουμε στη σελίδα 16), επιβεβαιώνοντας αυτά που τόσο καιρό τώρα λέει ο Σόιμπλε.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, όμως, αν και θα είναι ένας πρόεδρος σε αποδρομή (θα έχουν γίνει ήδη οι αμερικάνικες εκλογές), ο Ομπάμα μπορεί να ασκήσει πιέσεις για διευθέτηση, σύμφωνα με το σχέδιο που μέσω ΟΗΕ προωθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ενα σχέδιο που αποτελεί κόπια του κακόφημου σχεδίου Ανάν, που είχε απορρίψει ο κυπριακός λαός.

«Η διεθνής θέση της Ελλάδας ενισχύεται», αναφέρει το non paper της ντροπής. «Οι προσπάθειές της αναγνωρίζονται και έτσι καθίσταται πρόδηλο, ότι οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί δήθεν αναξιόπιστης κυβέρνησης απορρίπτονται από παγκόσμιες δυνάμεις και πέφτουν στο κενό»! Αφού ο Ομπάμα έρχεται για ένα ταξίδι αναψυχής -κατά κύριο λόγο- προκειμένου η αμερικάνικη υπερδύναμη να κρατήσει συμβολικά κάποιες ισορροπίες (ο Ομπάμα έχει επισκεφτεί την Τουρκία και ο Ερντογάν έγινε δεκτός στο Λευκό Οίκο, ενώ ο Τσίπρας «έτρωγε πόρτα» συνεχώς, όχι ως… αριστερός, αλλά επειδή δεν ήταν στις προτεραιότητες της αμερικάνικης πολιτικής), ο Τσίπρας περιμένει απ' αυτόν να πάρει εύσημα και… διεθνή αναγνώριση, θυμίζοντας φύλαρχο μπανανίας που του έκανε την τιμή να τον επισκεφτεί ο ύπατος αρμοστής της αποικιακής αυτοκρατορίας. Τίποτα δεν εκπλήσσει πια στη συμπεριφορά αυτής της κλίκας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.