Κινητοποίηση εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στις 21/02/2019 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 11.00 π.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5 – 7).

H μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κατά το μήνα Μάρτιο στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων, με το πρόσχημα του συμψηφισμού της προσωπικής διαφοράς στους μισθούς τους, κατά την άποψη των εργαζομένων, και σωστά, ουσιαστικά αποτελεί το προμήνυμα για την περικοπή του επιδόματος και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του, αφού οι εντολές των «θεσμών» θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης.

Σοβαρή επίσης εξέλιξη αποτελεί η εφαρμογή των διατάξεων του «Κλεισθένη Ι» με τις οποίες από 1η Ιανουαρίου 2019, καταργήθηκε ο Προληπτικός Έλεγχος των Δαπανών των Ο.Τ.Α. από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μεταφέρθηκε το σύνολο της οικονομικής ευθύνης στους εργαζόμενους στις Οικονομικές Υπηρεσίες, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα από κάθε ευθύνη τους αιρετούς.

Τέλος, συνεχίζεται με ένταση η «χιονοστιβάδα» ιδιωτικοποιήσεων Δημοτικών Υπηρεσιών σε μια σειρά από μικρούς αλλά και μεγάλους Δήμους σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα τη μεθοδευμένη κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα τους.

Όλα τα παραπάνω, μνημονιακά και αντεργατικά νομοθετήματα και διατάξεις που ψήφισε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και τα οποία σταδιακά εφαρμόζονται, έσπρωξαν τους εργαζόμενους των ΟΤΑ στο δρόμο του αγώνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.