ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΚΗΣ, υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση





Στην πολική συγκέντρωση της Κ.Ο. Αλιβερίου του ΚΚΕ, μίλησε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου ο Κώστας Κέκης, υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στην ομιλία του τόνισε:
«Βαδίζουμε προς τις εκλογές και έχουμε τα μάτια μας στραμμένα, σε όλα όσα αφορούν τη ζωή τη δικιά μας, των οικογενειών μας, των νέων ανθρώπων.
Γιατί μας αφορούν όλα τα λαϊκά προβλήματα. Γιατί καθημερινότητα για εμάς το 2019, με τα τεράστια επιτεύηματα της τεχνολογίας και της επιστήμης, με τον μεγάλο πλούτο που παράγεται από τους ανθρώπους του μόχθου, είναι
να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθό και σύνταξη που να καλύπτει τις ανάγκες μας,
να έχουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρόσβαση σε σύγχρονες δομές υγείας και παιδείας,
να ζούμε σε ένα περιβάλλον με ασφάλεια.
Καθημερινότητα για εμάς είναι να βλέπουμε τον τόπο μας να προοδεύει, να αναπτύσσεται και να ικανοποιούνται όλες οι λαϊκές ανάγκες….
Υπάρχει πια αρκετή και συγκεντρωμένη πείρα και στην περιοχή μας για τη συμβολή της Περιφέρειας και του Δήμου στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στη διαμόρφωση αυτού του ρόλου έχουν συμβάλει όλες οι αντιδραστικές αλλαγές στο κράτος και την τοπική διοίκηση που προωθήθηκαν εδώ και 20 χρόνια, από όλες τις Κυβερνήσεις, με τη στήριξη της πλειοψηφίας των Δημάρχων και Περιφερειαρχών.
Η περιφέρεια και ο Δήμος Κύμης -Αλιβερίου πρωτοστατούν στο χαράτσωμα του λαού, χρησιμοποιούν την ανταποδοτικότητα και επιβάλλουν τέλη για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν κι αυτή είναι δέσμευση για όλους τους υποψηφίους των κομμάτων του κεφαλαίου.   
Στην πράξη  έχει αποδειχθεί πως η τοπική διοίκηση είναι μέρος του κρατικού μηχανισμού που προωθεί την κυβερνητική πολιτική και τη στρατηγική της ΕΕ, στηρίζει τους επιχειρηματίες και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να υποταχθούν, να χειραγωγηθούν οι εργαζόμενοι.
Προωθούνται προγράμματα ελέγχου της ακραίας φτώχειας ως υποκατάστατα του δικαιώματος της εργασίας, πολλοί εργαζόμενοι στην τοπική διοίκηση δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, συμβασιούχοι, για χρόνια, 8μηνίτες με άθλιες αμοιβές και συνθήκες δουλειάς, μετράμε 47 νεκρούς από εργατικά ατυχήματα, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας.   
Τα έργα που προωθούν η περιφέρεια και οι δήμοι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων και της κερδοφορίας τους και αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι τα έργα που χρειάζεται ο λαός για τις ανάγκες του. Το έχουμε ζήσει πολλές φορές με τις πλημμύρες, τις φωτιές και τους σεισμούς. Καμία ουσιαστική φροντίδα για αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, για αντισεισμική θωράκιση, για την προστασία του περιβάλλοντος.
Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής και των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, την ευθύνη των δημοτικών αρχών για αυτά σημείωσε:
·       Τις ελλείψεις στην πυρασφάλεια, τη δασοπροστασία, την πρόληψη πλημυρών και άλλων καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα.
·       Την ανταποδοτική λειτουργία στη διαχείριση του νερού και της αποχέτευση, στη διαχείριση των σκουπιδιών  αποτελούν χρόνια πρόβλημα για όλο το Δήμο.
·       Τις τραγικές ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση της παιδείας, του αθλητισμού και της υγείας.
·       Την στήριξη από τις δημοτικές αρχές των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των εργαζομένων που οδηγούν:
·       Στην απαξίωση και κλείσιμο της ΕΒΟ στην Κύμη
·       Στο εργοστάσιο του Τσιμέντου που για την αύξηση των κερδών,
·       έχει καρκίνο για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους, έχει μειώσεις μισθών περισσότερο από 20% στο Αλιβέρι και εργολαβοποίηση, εντατικοποίηση, κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας και πέταγμα στο δρόμο των εργαζομένων σα στυμμένες λεμονόκουπες.
·       Τη στήριξη της δημοτικής αρχής στη μετατροπή της ενέργειας σε εμπόρευμα, δίνοντας γη και ύδωρ για τα συμφέροντα των ομίλων.
·       Στην αγροτική παραγωγή, και την κτηνοτροφία, η προστασία των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων είναι ανύπαρκτη, είναι αφημένοι στην τύχη τους, έρμαια των τραπεζών και των εταιριών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Το ρεύμα, το νερό, και τα καύσιμα, αυξάνουν το κόστος παραγωγής και οι μεσάζοντες μεγαλέμποροι παίρνουν  τον κόπο τους, για ένα κομμάτι ψωμί.

Για την αποπροσαντολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στους άλλους συνδυασμούς σημείωσε:
Ο καυγάς που εξελίσσεται ανάμεσα στον σημερινό και τον προηγούμενο δήμαρχο, είναι άκρως αποπροσανατολιστικός, για τα πραγματικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο εργαζόμενος λαός. Η μπόχα της πολιτικής που υπηρετούν, αναδύεται από τα άπλυτα ολονών, που βγαίνουν στη φόρα, με κάθε ευκαιρία στην κούρσα για τις ζεστές θέσεις, εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων.
Τσακώνονται για το αν ο Θωμάς πήρε ή δεν πήρε χρήματα του Δήμου. Κανείς δε βγάζει τσιμουδιά, για το γεγονός ότι καθημερινά ο Δήμος, ενταγμένος στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, ξεζουμίζει μαζί με το κράτος, το λαό.
Όπως και για τα σκάνδαλα, που κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν στην επιφάνεια, έτσι και για το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου, έχουμε τη θέση, ότι η έρευνα πρέπει να γίνει και οι ευθύνες, όπου υπάρχουν πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι, οι εκλεκτοί της προώθησης των μεγάλων συμφερόντων, βγαίνουν έξω από το κάδρο, το πολύ πολύ να «καίνε» για εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας και κανένα στέλεχός τους.
  Το ζήτημα είναι ότι κανείς, από τους εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής στο Δήμο μας, όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν, δε βγάζουν τσιμουδιά για το σκάνδαλο των σκανδάλων, που είναι η εξυπηρέτηση, της κερδοφορίας των ομίλων, που θέλουν, το πολιτικό τους προσωπικό και το στηρίζουν, είτε ανοιχτά, είτε συγκαλυμμένα, για να τσακίζουν, σε μόνιμη βάση τα λαϊκά δικαιώματα. Προσπαθούν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα, οι μεν και οι δε.  
Όπως και του νεοεμφανιζόμενου συνδυασμού του κ. Ελαιοτριβάρη, που δεν είναι και τόσο νέος, καθώς χρόνια τώρα ασκούσε διοίκηση στο Δήμο Αγ. Αναργύρων- Καματερού. Με ευθύνη στον οργανισμό για το Πάρκο Τρίτση, που έχει αφεθεί παρατημένο, για να υλοποιηθεί με διάφορα προσχήματα, η ιδιωτικοποίησή του. Με διασυνδέσεις, με συμφέροντα, στον τομέα της ανακύκλωσης, με το πέπλο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης…
Κριτήριο μπροστά στις εκλογές, πρέπει να είναι η στάση, κάθε συνδυασμού και κάθε υποψήφιου, το περασμένο διάστημα μπροστά στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα της ανεργίας, του μισθού, της σύνταξης, των όρων δουλειάς, του ΕΝΦΙΑ και της  γενικότερης  φοροληστείας, των χαρατσιών, για το κτηματολόγιο, των περικοπών σε κοινωνικές παροχές, όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός.
 Όλοι τους έχουν στοιχηθεί, με την πολιτική που χτυπάει τις λαικές οικογένειες.
Μπροστά σ’ αυτά τα ζητήματα, δεν υπάρχει ανεξάρτητος ή υπερκομματικός συνδυασμός!
Ή παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσεις σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, η αποδέχεται αυτή την κατάσταση, μοιρολατρικά και διαχειρίζεται, ότι περισσεύει από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και τα σκληρά μέτρα των κυβερνήσεων και του κράτους της πλουτοκρατίας.
  Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως είναι γνωστό στηρίζεται από το ΚΚΕ, και αυτό αποτελεί εγγύηση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τους νέους, τους συνταξιούχους της περιοχής μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.