Eτοιμος ο νέος κύκλος του σίριαλ «Νovartis»

«Ερχεται το πλήρωμα του χρόνου για τη Novartis» δήλωσε πανηγυρικά ο Πολάκης σε τηλεοπτική εμφάνισή του στην ΕΡΤ. Αυτή τη φορά φρόντισε να είναι προσεκτικός, για να μην τον κατηγορήσουν ότι έχει εσωτερική πληροφόρηση, όπως την προηγούμενη φορά. «Διαβάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα», είπε.

Πράγματι, υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα. Οχι μόνο σε φιλοκυβερνητικές, αλλά και σε αντικυβερνητικές εφημερίδες. Σύμφωνα μ' αυτά, η Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους για έναν από τους φακέλους (αυτόν που αφορά τη διαδικασία τιμολόγησης των φαρμάκων) και έχουν αρχίσει να γράφουν το πόρισμα. Εχουν σχηματίσει εικόνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα. Δεν έχουν βρει λογαριασμούς ή οτιδήποτε άλλο που να συνδέεται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα). Εχουν όμως καταθέσεις και στοιχεία από τα κομπιούτερ της Novartis, που δημιουργούν ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Τουλουπάκη (ο Παπαγγελόπουλος δεν παίζει κανένα ρόλο, εντάξει;) έχει καταλήξει στην τακτική να μην προχωρήσει στην απευθείας άσκηση ποινικών διώξεων, αλλά να στείλει στους εμπλεκόμενους κλήσεις για την παροχή ανωμοτί εξηγήσεων ως υπόπτων για τη διάπραξη αδικημάτων. Οι κλήσεις αυτές θα αποσταλούν στη Βουλή, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει την άρση της ασυλίας των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, ώστε να καταθέσουν ανωμοτί στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Υπάρχουν -λένε τα δημοσιεύματα- και πολιτικοί για τους οποίους δεν έχει προκύψει τίποτα, για τους οποίους η έρευνα θα κλείσει με αρχειοθέτηση. Ποιοι είναι οι «καθαροί» και ποιοι οι «ύποπτοι»; Ονόματα δεν έχουν γραφεί, όμως μια «μυρωδιά» μπορούμε να πάρουμε από τις αντιδράσεις.

Στα τέλη του Γενάρη και ενώ οι σχετικές φήμες είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν, ο Αβραμόπουλος υπέβαλε αίτηση στο νέο εποπτεύοντα της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, με την οποία διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της έρευνας (sic!) και ζητά τη δίωξη για ψευδομαρτυρία των προστατευόμενων μαρτύρων, «όπως και κατά παντός συνεργού και ηθικού αυτουργού», «να ανακληθεί άμεσα η προστασία μαρτύρων και στους υπόλοιπους δύο ψευδομάρτυρες των οποίων τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και αναφέρονται ως πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πριν την υπαγωγή τους στο σύστημα προστασίας μαρτύρων» και να ερευνήσει ο εποπτεύων αντεισαγγελέας του ΑΠ «παραβιάσεις των διατάξεων σε βάρος των δικαιωμάτων μου κατά την διενεργούμενη από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Novartis». Ο Αβραμόπουλος θυμήθηκε να υποβάλει την εν λόγω αίτηση την ώρα που υπήρξαν δημοσιεύματα ότι η εισαγγελική έρευνα φτάνει στο τέλος της! Προφανώς, το ξέχασε τόσο καιρό, με τα βαριά καθήκοντα που έχει…

Ο Μπουμπούκος αναπήδησε σαν να του έπιασαν τον ποπό και άρχισε να τσιρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να στέρξει σε μια αντισυνταγματική διαδικασία! Σε τι έγκειται η αντισυνταγματικότητα; Στο ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί. Δείτε στη φωτογραφία το tweet με το οποίο ο Μπουμπούκος αποθεώνει τον «εκπληκτικό Μιχάλη Δημητρακόπουλο». Τι είπε ο δικηγόρος στην τηλεοπτική εμφάνισή του στην Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ;

Οτι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορεί η Εισαγγελέας να ασκήσει ποινική διώξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Βάσει της νομολογίας των τελευταίων 70 ετών του Αρείου Πάγου, έχουν παραγραφεί νομικά τα αδικήματα αυτά». Θύμισε τι έγινε στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου. Ασκήθηκε από τη Βουλή δίωξη για παθητική δωροδοκία σε βάρος του Τσοχατζόπουλου, αλλά «ήρθε μετά το δικαστικό συμβούλιο του συντάγματος κι είπε ότι το αδίκημα της παθητική δωροδοκίας είχε παραγραφεί και είχε εξαλειφθεί το αξιόποινο, γιατί καλώς ή κακώς υπάρχει το σύνταγμα που πρέπει να το σεβαστούμε, μέχρι να το αλλάξουμε».

Για να λέμε «και του στραβού το δίκιο», έτσι έχει ποινικά η υπόθεση. Η συριζανελίτικη πλειοψηφία δεν άσκησε διώξεις για τη Novartis (δεν έκανε καν έρευνα), αλλά έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη για να ψάξει αν έχει τελεσθεί το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το οποίο θεωρείται διαρκές και δεν παραγράφεται. Πολιτικά όμως; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται να καθήσει κανέναν τους στο σκαμνί. Να τους αναγκάσει να ζητήσουν παραγραφή θέλει. Απαξ κι ακολουθήσουν τη «γραμμή» Δημητρακόπουλου (ο Μπουμπούκος δεν το έκανε μόνο στο twitter, βγήκε και στον Χατζηνικολάου και είπε ότι θέλει να δικαστεί, όμως πάνω απ' όλα είναι το Σύνταγμα!), στο Μαξίμου θ' ανοίξουν σαμπάνιες. «Η Δικαιοσύνη σας καλεί να δώσετε εξηγήσεις ανωμοτί, ως ύποπτοι, κι εσείς οχυρώνεστε πίσω από την παραγραφή», θα είναι η πολεμική κραυγή των συριζαίων, που θα την κάνουν προεκλογικό σλόγκαν: «Οι ένοχοι για δωροδοκία οχυρώθηκαν πίσω από την παραγραφή που τους εξασφαλίζει ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών». Καλύτερα δε θα μπορούσαν να τους έρθουν τα πράγματα των συριζαίων. Και το σκάνδαλο Novartis; Ποιος το χέζει το σκάνδαλο; Σημασία έχει να κάνουμε προεκλογική ζημιά σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.