Ούτε χθές απόφαση για τον Δ. Κουφοντίνα

Απρακτη πέρασε και η χθεσινή μέρα. Το Συμβούλιο του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου δεν εξέδωσε απόφαση επί της αναίρεσης που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου, στην απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου, που έκοψε την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση μπορεί να εκδοθεί αύριο, αλλά ούτε αυτό είναι σίγουρο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Δ. Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας (21η μέρα σήμερα) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κρατικού Νοσοκομείου Βόλου, αρνούμενος οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια.

Το καμπανάκι που έχουν χτυπήσει οι γιατροί, με τη μεταφορά του απεργού πείνας στην Εντατική, δε φαίνεται να συγκινεί τους ανώτατους δικαστές. Ούτε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, που πρόσφατα κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, ρυθμίζοντας ζητήματα του λεγόμενου σωφρονιστικού συστήματος, όχι όμως και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, που επιτρέπει να παίζονται πολιτικά παιχνίδια του «μαύρου μετώπου» στην πλάτη πολιτικών κρατούμενων όπως ο Δ. Κουφοντίνας.

Η πρόεδρος του ΣΤ Τμήματος έχει πάρει από το περασμένο Σάββατο την αίτηση αναίρεσης, οι αρεοπαγίτες γνωρίζουν πολύ καλά τα νομικά ζητήματα που έχουν τεθεί μ’ αυτή (νομικά ζητήματα που δεν τους επιτρέπουν να μην κάνουν δεκτή την αναίρεση της εισαγγελέα του ΑΠ), όμως κωλυσιεργούν, στο όνομα της τυπολατρίας, βασανίζοντας έτσι τον Δ. Κουφοντίνα.

Οχι άλλη κωλυσιεργία, που ισοδυναμεί με βασανιστήριο.

Αδεια τώρα στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.