Να µην περάσει ο χαφιεδισμός.



Το θέμα αὐτό φωτίζει με την παρέμβασή του ο ὑποστράτηγος ε.α της ΕΛΑΣ Γιώργου Πάλιουρας, σε ἄρθρο του στὸ σημερινό Ριζοσπάστη, χωρίς ὑπεκφυγές καί ὡραιοποιήσεις.

Με την ἐπαίσχυντη τροπολογία ποὺ ψήφισε ἡ κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. ἐντείνονται οι μηχανισμοί παρακολούθησης ἐναντία στόν ἐχθρὸ λαό.

Με τις διατάξεις της δίνεται η εὐχέρεια στόν πρωθυπουργό νὰ διορίζει ακόµη και τον κηπουρό του ὡς διοικητή της ΕΥΠ.

Το πιό σημαντικό καί ἀνησυχητικό όµως εἶναι οι ρυθμίσεις πού µας γυρίζουν στην ἐποχὴ του πιό αἰσχροῦ αντικοµμουνισµού. Με τον νέο νόμο ο διοικητής της ΕΥΠ μπορεῖ να συνυπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με ὑπουργεία, Περιφέρειες. δήμους, πανεπιστήμια και γενικά τους φορεῖς του δημόσιου τομέα. Προκλητικά 
νομιμοποιεῖ το χαφιεδισμό. Ἐπίσης, νά συγκροτεῖ μεικτές ομάδες ἐργασίας ἀπό πράκτορες της ΕΥΠ καί ὑπαλλήλους των ὑπηρεσιῶν καί πάνω απ' όλα νά ὁρίζει καί πράκτορες ὡς συνδέσμους τοποτηρητές της ΕΥΠ σε κάθε φορέα.

Το λέµε καθαρά: O ἑλληνικός λαός δέν θα ἐπιτρέψει να ἐφαρμοστοῦν τέτοιες πρακτικές ανοιχτού χαφιεδισμού.
Η κυβέρνηση καί το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργοῦ, με ὅλα αὐτά. µε τις νέες ρυθμίσεις, επιδιώκουν οὐσιαστικά την πλήρη ὑποταγή του δημόσιου τομέα. Οἱ ὑπάλληλοι, ὅλοι οι ἐργαζόμενοι, θα παρακολουθοῦνται από το σμπίρο (χαφιέ) του πρωθυπουργοῦ καί της ΕΥΠ.

Μιά τέτοια λειτουργία ἀνοίγει διάπλατα τις πόρτες στήν αὐθαιρεσία της διοίκησης, στις κομματικές λίστες, στο χαφιεδισμό, στό φακέλωμα καί χτυπᾶ ἄμεσα το συνδικαλισμό στό δημόσιο τομέα.

Στόχος, βέβαια. εἶναι με τὴ λειτουργία αὐτή, μέσα από τους φορεῖς του Δημοσίου, νά συγκροτηθοῦν πυρῆνες καί νά δημιουργηθοῦν μηχανισμοί γιά τον συνολικό ἔλεγχο καί χτύπημα του νεολαίστικου καί του λαϊκοῦ κινήματος γενικότερα.

Γιά τις παλιότερες γενιές εἶναι ζωντανές οι μνῆμες από τους ΕΚΟΦίτες, τους χαφιέδες. τους πράκτορες καί τους ἐπιτρόπους της χούντας στά πανεπιστήμια. Ἐπίσης.είναι γνωστό ὅτι το πιστοποιητικό κοινωνικῶν φρονημάτων ἦταν προϋπόθεση για πρόσληψη στον δημόσιο τομέα καί ὅτι τα δελτία πληροφοριῶν των χαφιέδων  ἀρκούσαν γιά τις απολύσεις «των αντιφρονούντων». Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ δέν περιορίζεται στα ἐπιχειρησιακά σχέδια για την αύξηση της καταστολής. Δεν αρκούν η κατάργηση του πανεπιστημιακοῦ ἀσύλου και το χτύπημα όσων αγωνίζονται για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα (ΧΥΤΑ κ.ά.). Επιδιώκει µια συνολική ἀντιμετώπιση που περιλαμβάνει και τον ἔλεγχο της πληροφορίας καί την προληπτική ἐπιβολή του δόγματος στη νεολαία και τους ἐργαζόμενους. Αὐτό προϋποθέτει την παρακολούθηση, το φακέλωμα και τον ἔλεγχο του ἐχθροῦ λαού καί αὐτή την αντιλα'ι'κή κατεύθυνση ἐξυπηρετοῦν οι ρυθμίσεις της τροπολογίας. Πρόκειται για ολική ἐπαναφορά της παλιάς συνταγῆς του αστικού κράτους μετά τον εμφύλιο.

Καλούµε το λαό νά ὀρθώσει ανάστηµα. Να µην περάσει ο χαφιεδισμός. . 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.