Ξεπέρασαν και τον Πινόκιο


Να είμαστε εξηγημένοι, μέρες που είναι: η χριστιανική θρησκεία δεν απαγορεύει την ψευτιά, αλλά την κακόβουλη ψευδομαρτυρία («ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή», λέει το Δευτερονόμιο).
Κατά συνέπεια, το να λένε οι αστοί πολιτικοί ψέματα στο πόπολο δεν αποτελεί αμαρτία πρώτου βαθμού (δανειζόμαστε τη βαθμονόμηση όπως προβλέπεται στο αγγλοσαξονικό ποινικό δίκαιο). Το πολύ ν’ αποτελεί πταίσμα, το οποίο με μια εξομολόγηση παραγράφεται.

Επομένως, ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, που φλομώνουν στα ψέματα τον ελληνικό λαό τούτες τις μέρες, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα από άποψη χριστιανικής πίστης. Και επειδή έχει ανασταλεί και «το μυστήριον της θείας εξομολογήσεως», μπορούν να ζητήσουν συγχώρεση κατά μόνας. Από το θεό, όχι από τους ανθρώπους, τους οποίους θα εξακολουθήσουν να φλομώνουν στα ψέματα.
 
Το δεδομένο είναι ότι στον κρατικό προϋπολογισμό εγγράφηκε συμπληρωματικό κονδύλι ύψους 5 δισ. ευρώ(2,6% του ΑΕΠ). Ο Σταϊκούρας το ανέβασε (στα λόγια) στα 6,8 δισ. ευρώ (3,5% του ΑΕΠ).

Ο Μητσοτάκης όμως είναι πιο… λαρτζ. Μιλώντας την ίδια μέρα με τον Σταϊκούρα (2 Απρίλη) στη Βουλή διπλασίασε τον αριθμό, λέγοντας: «Μέσα σε τριάντα μέρες σχεδιάστηκαν και ανακοινώθηκαν τέσσερις δέσμες οικονομικής ενίσχυσης ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Βάλτε τώρα που γυρίζει, όπως φώναζαν παλιά στα επαρχιώτικα πανηγύρια. ‘Η σαν το γνωστό ανέκδοτο της περιόδου της χούντας  με τον Παττακό, τα σπίτια και τους όρχεις («γράψ’ τον κι αυτόν για σπίτι, αρχίδια θα πάρει όπως και οι άλλοι»).

Κι επειδή ο Κούλης είχε πάρει φόρα, πέταγε αριθμούς κι όποιον πάρει ο χάρος. Λίγη ώρα προτού ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός, ο επί της Υγείας υφυπουργός του, Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης, έλεγε: «Αυξήσαμε τις κλίνες ΜΕΘ από πεντακόσιες εξήντα πέντε σε εξακόσιες ενενήντα πέντε. Εχουμε αναπτύξει εβδομήντα πέντε νέες κλίνες εντατικής θεραπείας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Του Κούλη του φάνηκαν λίγες, οπότε αποφάσισε να τις αυξήσει (τζάμπα είναι τα λόγια): «Ηδη αξιοποιήσαμε, όπως σας είπα, πολύ καλά αυτόν τον χρόνο τον οποίον κερδίσαμε. Οι πεντακόσιες εξήντα πέντε ΜΕΘ που παραλάβαμε έγιναν οκτακόσιες εβδομήντα».

Η διαφορά είναι 175 κλίνες (υπερδιπλάσια της πραγματικής αύξησης, αν υποθέσουμε ότι ο Κοντοζαμάνης είπε την αλήθεια – κάποιο φούσκωμα έκανε και αυτός). Τι ψυχή έχουν κάποιες ανύπαρκτες κλίνες ΜΕΘ μπροστά στην ανάγκη του πρωθυπουργού να εντυπωσιάσει με ανύπαρκτα νούμερα;

Είχε και συνέχεια το παραλήρημα ψευτιάς του Κούλη: « Μήπως είναι κακό τελικά ό,τι δεν είναι κρατικό; Διότι ιδιώτες χρηματοδοτούν συνολικά τη λειτουργία άνω των πεντακοσίων κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας»!

Πάμε ξανά: σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό, το κράτος διέθετε 565 κλίνες ΜΕΘ και τις αύξησε (το κράτος) σε 695. Πώς γίνεται κάποιοι (μη κατονομαζόμενοι) ιδιώτες να χρηματοδοτούν «περισσότερες από 500 κλίνες»; Ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τους εμπόρους της υγείας

Συμπέρασμα: μην πιστεύετε τίποτ’ απ’ αυτά που λένε τα κυβερνητικά στελέχη. Από το πρωί μέχρι το βράδυ λένε ψέματα! Μόνιμο μέλημά τους είναι πώς θα φουσκώσουν τους αριθμούς για τα διάφορα μέτρα. Από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα. Ειδικά για τα ζητήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας, να πιστεύετε μόνο αυτά που λένε οι γιατροί. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη να πουν ψέματα, γιατί υπηρετούν τη δημόσια υγεία και τον ελληνικό λαό και όχι το κεφάλαιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.