Σοκ στη ΝΔ για τις ήττες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία – ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν για διαφορετικούς λόγους

 

 
Οι τεράστιες εκπλήξεις και οι απροσδόκητες ανατροπές, που επιφύλαξε ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, με τη ΝΔ να καταγράφει οδυνηρές ήττες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία κυρίως, διαμορφώνουν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.  

Σημειωτέο ότι η ΝΔ έχασε το δήμο της Αθήνας, καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης ηττήθηκε από τον Χάρη Δούκα, ο οποίος υποστηρίχτηκε αρχικά από το ΠΑΣΟΚ και στο β’ γύρο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό παρότι ο απερχόμενος δήμαρχος είχε αποκτήσει μία διαφορά 28 μονάδων την πρώτη Κυριακή.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης ο εκλεκτός της ΝΔ νυν δήμαρχος Κώστας Ζέρβας έχασε πανηγυρικά από τον Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος ναι μεν εμφανίστηκε ως ανεξάρτητος, αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλία, παρά το βάρος που έριξε σύσσωμη η κυβέρνηση για να επανεκλεγεί ο Κώστας Αγοραστός, κέρδισε τελικά ο Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος υποστηρίχτηκε εξ αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και σε άλλες περιφέρειες, η ΝΔ κατέγραψε οδυνηρές ήττες, έστω κι αν οι νέοι περιφερειάρχες προέρχονται από το γαλάζιο στρατόπεδο. Έχασε τα Ιόνια Νησιά, τη Δυτική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία Θράκη, ενώ κέρδισε μόνο την Πελοπόννησο με τον Δημήτρη Πτωχό. Και κει με οριακή διαφορά.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια