Αγρια στριμωγμένοι οι σιωνιστές από τα χτυπήματα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

 


Ενώ οι μάχες συνεχίζονται και όλες οι απόπειρες του σιωνιστικού στρατού να εισβάλει απέτυχαν και χτες το βράδυ, το Ισραήλ βρέθηκε στριμωγμένο και πολιτικά, μετά τη διπλή παρέμβαση ανώτερων στελεχών της Χαμάς στο ζήτημα της ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Πρώτα ήταν η παρέμβαση του Αμπού Ομπάιντα, εκπροσώπου Τύπου των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ, που είπε ότι υπήρξαν επικοινωνίες για την υπόθεση των αιχμαλώτων, υπήρχε μια ευκαιρία να υπάρξει συμφωνία, όμως ο εχθρός αποχώρησε από τις συνομιλίες. Οπως είπε ο Αμπού Ομπάιντα, «με τον υψηλό αριθμό κρατούμενων του εχθρού που έχουμε, το τίμημα είναι η απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων κρατούμενων από όλες τις φυλακές». «Οι φυλακές πρέπει να ασπρίσουν», είπε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε: «Αν ο εχθρός θέλει να τερματιστεί η υπόθεση των κρατούμενων μια για πάντα, είμαστε έτοιμοι. Aν θέλει αυτό να γίνει τμηματικά, είμαστε επίσης προετοιμασμένοι».

Ακολούθησε δήλωση του Γιάχια Σινουάρ, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας: «Είμαστε άμεσα έτοιμοι να φτάσουμε σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων στις φυλακές του σιωνιστή εχθρού σε ανταλλαγή όλων των κρατούμενων από την Αντίσταση».

Οι οικογένειες των ισραηλινών αιχμάλωτων επαναβεβαίωσαν αμέσως την υποστήριξη σε μια διαδικασία ανταλλαγής φυλακισμένων «όλοι για όλους». Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια λύση έχουν υποστηρίξει επιφανή στελέχη του σιωνιστικού κράτους, όπως ο πρώην υπουργός Πολέμου Σαούλ Μολφάζ.

Εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, προφανώς κατ’ εντολήν Νετανιάχου, δήλωσε πως η προσφορά του Σινουάρ για να απελευθερώσει όλους τους Ισραηλινούς από τη Γάζα σε ανταλλαγή με τους παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές είναι «μόνο ψυχολογικός πόλεμος από τη Χαμάς».

Το ισραηλινό Κανάλι 12 μετέδωσε ότι ο αξιωματικός που διορίστηκε από τον Νετανιάχου για να χειριστεί το φάκελο των ισραηλινών κρατούμενων παραιτήθηκε!

Οι προσεκτικοί παρατηρητές, όμως, πρόσεξαν μια σημαντική αλλαγή στη ρητορική του Νετανιάχου κατά τις χτεσινοβραδινές του δηλώσεις, την ώρα που περιοχές του Τελ Αβίβ φλέγονταν από ρουκέτες της Αντίστασης και το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» έκλεινε και πάλι άρον-άρον. Ο Νετανιάχου μίλησε για «καταστροφή των στρατιωτικών και διοικητικών δυνατοτήτων της Χαμάς» και όχι για «την πλήρη εξάλειψη της Χαμάς και την εξαφάνισή της», όπως μιλούσε όλες τις προηγούμενες μέρες. Η διαφορά είναι τεράστια. Αλλωστε, τις «στρατιωτικές και διοικητικές δυνατότητες της Χαμάς» τις έχουν… καταστρέψει κάμποσες φορές μέχρι τώρα, σε προηγούμενους πολέμους (άλλο αν αυτές οι δυνατότητες είναι… πεισματάρικες και επανεμφανίζονται, πιο αναβαθμισμένες μάλιστα κάθε φορά).

Η ρητορική των σιωνιστικών ΜΜΕ αλλάζει επίσης. Το Ρόιτερς σχολίασε χθες: Ο στρατός λέει ότι έπληξε την υποδομή της Χαμάς στη Γάζα, αλλά βλέπουμε πόσο ειλικρινές είναι αυτό καθώς το Τελ Αβίβ καίγεται αυτή τη στιγμή μπροστά στους φακούς των καμερών, εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα.

Σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ γράφονται σχόλια όπως αυτό: Εχει γίνει σαφές σε έναν αυξανόμενο αριθμό Ισραηλινών ότι ζούσαμε σε μια φούσκα. Δημιουργήσαμε ένα σκηνικό προσδοκιών και υποθέσεων πάνω σε ασταθείς βάσεις. Η εξαιρετική αεροπορία δεν μας έσωσε και το σύστημα πληροφοριών μας δεν είναι το καλύτερο στον κόσμο. Εχει γίνει επίσης σαφές ότι εξακολουθούμε να βασιζόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Χωρίς τη βοήθεια του Μπάιντεν μπορεί να βρισκόμασταν σε υπαρξιακό κίνδυνο αυτή την εβδομάδα και μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη σε τέτοιο κίνδυνο.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια