Ολοι στους δρόμους του αγώνα τώρα

Κήρυξαν ανοιχτό πόλεμο στον λαό, την εργατική τάξη, τη νεολαία. Η ψήφιση των αντιλαϊκών- αντεργατικών μέτρων αποτελεί την πιο βάρβαρη επίθεση, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, των τελευταίων δεκαετιών. Τα μέτρα αυτά αποτελούν την αρχή μιας γενικευμένης, πρωτόγνωρης σε έκταση και βάθος επίθεσης που ικανοποιούν τις αδηφάγες ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Οι ίδιοι μας πληροφορούν ότι τα χειρότερα έρχονται. Με πρόσχημα την «ανταγωνιστικότητα της αγοράς», τους επομένους μήνες τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν και στον ιδιωτικό τομέα με πιο άγρια μορφή. Επιβάλουν τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Επιβάλουν ένα μαύρο και εφιαλτικό μέλλον.
Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο το δυσβάσταχτο πλήγμα που θέλουν να επιφέρουν στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Στόχος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου είναι να μας γυρίσουν εκατοντάδες χρόνια πίσω από πλευράς δικαιωμάτων και κατακτήσεων, να επιβάλουν ένα σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη με νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, να καταργήσουν το δικαίωμα στη δουλειά με την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, να τσακίσουν συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Αυτές ακριβώς είναι οι αποφάσεις των ευρωπαίων και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, μέσω των οργανισμών και των μηχανισμών που ελέγχουν και χρησιμοποιούν, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Με αυτές τις βάναυσες και βάρβαρες αποφάσεις ευθυγραμμίζεται πλήρως και με τον πιο δουλικό τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα μέτρα στηρίζουν (και μάλιστα προκαταβολικά) τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ και ΛΑΟΣ, και φυσικά όλος ο αστικός κόσμος, ΜΜΕ, ΣΕΒ κλπ. «Γη και ύδωρ» ζητούν οι σύγχρονοι κατακτητές και οι κολαούζοι τους από τον ελληνικό λαό.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
· ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
· ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.