Διαπιστώσεις


Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χτες στο τηλεοπτικό κανάλι Mega –πέρα τις όποιες ενστάσεις που μπορεί να έχει κανείς για τις δημοσκοπήσεις- επιβεβαιώνουν πλήρως τις απόψεις που εξέφρασε και ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Κων/νος Τσουκαλάς στην εφημερίδα «Δρόμος».

Ας θυμηθούμε κάποια απ’ τα λεγόμενα του:

"Νομίζω ότι οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Λέω απρόβλεπτες, γιατί –κατά την γνώμη μου- τα χρόνια που έρχονται στην Ελλάδα και αλλού θα έχουμε βιαιότατες κοινωνικές εκρήξεις. Είναι αδύνατον να πειστεί ένας οποιοσδήποτε λαός ότι πρέπει να απεμπολήσει εν μία νυκτί ότι κατάφερε μέσα από δυο γενιές.

Είναι αδύνατον άνθρωποι να πειστούν ότι είναι σωστό, δίκαιο και εύλογο να περιπέσουν σε ένα επίπεδο ζωής κατώτερο της προηγούμενης γενιάς και επομένως, μόνη λύση γι’ αυτούς θα είναι η σύγκρουση. Ακόμα και η Αριστερά έχει τεράστιες δυσκολίες να πείσει ανθρώπους που είναι πλέον απελπισμένοι. Οι άνθρωποι που έχουν όραμα δεν είναι απελπισμένοι…. Οι άναρχες κινηματικές μορφές, οι οποίες αυτή την στιγμή είναι περιορισμένες, πιστεύω ότι θα πάρουν τέτοιες μορφές, ώστε να είναι εξ αντικειμένου αδύνατον να ελεχθούν από μια κομματική, πολιτική ή συνδικαλιστική καθοδήγηση με συγκεκριμένους στόχους. … Ακριβώς σ’ αυτό το σημείο βρίσκεται το πρόβλημα μιας ελλοχεύουσας βίας, την οποία κανείς –επαναλαμβάνω- δεν είναι σε θέση να ελέγξει, να καθοδηγήσει, να προβλέψει, ούτε καν να στέψει σε κατευθύνσεις, οι οποίες να δίνουν εξ αντικειμένου εξελίξεις».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.