Πήραν στο "ψιλό" τον Πεταλωτή.


Δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες, τώρα τελευταία ο εκπρόσωπος προπαγάνδας της κυβέρνησης.
Οχυρωμένος πίσω από το «συμφέρον της χώρας», το «δημόσιο συμφέρον» και στο «αν δεν υπήρχε αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός, θα είχαμε χρεοκοπήσει ή θα είχαμε πάει αμιγώς στο ΔΝΤ πολύ πριν από ότι συζητάμε σήμερα», προσπαθεί απεγνωσμένα να στηρίξει της επιλογές των κεφαλαιοκρατών που εφαρμόζει το πολιτικό της προσωπικό.

Χαρακτηριστικοί διάλογοι απ’ την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

Δημοσιογράφος: Κόκκινες γραμμές υπάρχουν, όσον αφορά το ΔΝΤ; Δηλαδή, όσον αφορά τις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, στις συντάξεις, όλα αυτά;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κόκκινες γραμμές; Η μόνη κόκκινη γραμμή είναι το δημόσιο συμφέρον της χώρας. Εμείς, ακριβώς αυτό κάνουμε με τους όρους τους οποίους θα συζητήσουμε και με την προετοιμασία που κάνουμε. Να προασπίζουμε το συμφέρον της χώρας και τίποτε άλλο.

Δημ: Από όσα ακούμε και από όσα διαβάζουμε, όπου ενεπλάκη το ΔΝΤ έφερε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι αλήθεια ότι «βομβαρδιζόμαστε» αυτές τις ημέρες με πληροφόρηση σχετικά με το ΔΝΤ. Αφού επαναλάβω ότι σαφώς και δεν ήταν δική μας επιλογή να υπάρχει μέσα στο μηχανισμό το ΔΝΤ, θα ήθελα να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε ούτε με τις συνθήκες της Ρουμανίας, ούτε της Ουγγαρίας, ούτε της Λετονίας, ούτε καμίας άλλης χώρας. Είμαστε μια χώρα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με συγκεκριμένες ανάγκες, με συγκεκριμένους μηχανισμούς.

Δημ: Κύριε εκπρόσωπε, μας λέτε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με άλλες χώρες. Το ΔΝΤ σε καμία περίπτωση δεν μπήκε σε καμία χώρα – δεν ξέρω αν ξέρετε τη διαχρονική ιστορία του ΔΝΤ – δεν μπήκε σε καμία περίπτωση για την κοινωνία. Μπήκε για άλλους λόγους. Στόχος σας είναι να κάνετε σοσιαλιστικό το ΔΝΤ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι βέβαια. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Εμείς, μέσα στη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των συνθηκών, προσπαθούμε και λειτουργούμε με ψυχραιμία….

Μάλλον πήραν στο δούλεμα οι δημοσιοκάφροι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προπαγάνδας αφού έφτασαν στο σημείο να τον ρωτούν αν η κυβέρνησή του έχει στόχο να κάνει σοσιαλιστικό το ΔΝΤ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.