Ανούσιες αντιπαραθέσεις


Με μια πολύ σκληρή δήλωση –τους χρεώνει ότι έχασαν τον αυτοσεβασμό τους- ο υπουργός δικαιοσύνης Καστανίδης στρέφεται εναντίων τις κάστας των αεροπαγιτών γιατί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα του να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Ν. Ζαγοριανός που σαν ειδικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens με τα γνωστά αποτελέσματα.

Και αυτό έχει μια εξήγηση. Η εξουσιαστική κάστα των δικαστών έχει μια άλλη σχέση διαχρονικά απέναντι στην πολιτική εξουσία. Δεν είναι π.χ όμως οι «Ανεξάρτητες Αρχές» που υπακούουν τυφλά κάθε εντολή της πολιτικής ηγεσίας.

Αυτή η συντεχνία, διαχρονικά αισθάνεται παντοδύναμη και θεωρείται βασικός πυλώνας του αστικού καθεστώτος. (Αυτή η κάστα έχει διαπρέψει στο παρελθόν, στις πιο μαύρες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας. Στελέχωσε τα έκτακτα στρατοδικεία του εμφύλιου και του μετεμφυλιακού μοναρχοφασισμού, υπηρέτησε χωρίς κανένα πρόβλημα τη χούντα και ήταν το μόνο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που δεν υπέστη αυτή την κουτσουρεμένη και υποκριτική «αποχουντοποίηση»).

Αν ικανοποιούσε το αίτημα του Καστανίδη θα δημιουργούσε κακό προηγούμενο και φυσικά δεν είχε καμιά τέτοια διάθεση ναι παίξει τα μικροπολιτικά παιχνίδια του Πασόκου υπουργού.
Όπως καλύπτει διαχρονικά, η εξουσιαστική κάστα των δικαστών, όλα τα σκάνδαλα στα οποία συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετεί, έτσι άπλωσε και δίχτυ προστασία σε ένα επίλεκτο μέλος της που θέλησαν να τον χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ για τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.