ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ

Kαι όμως, το νερό της Χαλκίδας έχει εξασθενές χρώμιο και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις που πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, λαμβάνοντας δείγματα από διάφορα σημεία της πόλης. Μάλιστα, αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, το ΠΑΚΟΕ έστειλε έγγραφο στον Νομάρχη Θανάση Μπουραντά, το Δήμαρχο Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη, τον Δήμαρχο Αυλίδας Χρήστο Παύλου, τον Δήμαρχο Μεσσαπίων Αντώνη Μπαζώτη και τον Δήμαρχο Ν. Αρτάκης Αναστάσιο Πρατσόλη.

Στην Χαλκίδα λήφθησαν δείγματα από πέντε σημεία (καταστήματα και σχολεία) και το εξασθενές χρώμιο βρέθηκε από 6,5 έως 10 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Το ολικό χρώμιο βρέθηκε από 30,14 έως 31,91 μικρογραμμάρια ανά λίτρο.

Κατόπιν αυτών είναι προφανές ότι, στο νερό της Χαλκίδας υπάρχει εξασθενές χρώμιο και το πρόβλημα είναι το ίδιο ή και μεγαλύτερο με αυτό του Δήμου Μεσσαπίων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η ΔΕΥΑΧ, η οποία υποτίθεται ότι διεξάγει συνεχείς μετρήσεις, δεν έχει εντοπίσει το εξασθενές χρώμιο και διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι το νερό της πόλης είναι άριστο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.