«Ο Μελιγαλάς ήταν μόνο η αρχή, έχουμε πηγάδι ακόμα πιο βαθύ».


«Σ' αυτή τη δραματική στιγμή (...) τα πολιτικά κόμματα έχουν την ιστορική ευθύνη να τοποθετηθούν και να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους μπροστά στις ανατροπές που φέρνει η διεθνής επιτήρηση (...) κάποιοι είχαν προϊδεάσει την κοινή γνώμη ότι η χώρα θα ζήσει τις χειρότερες μέρες της μετά τον εμφύλιο. Τα μηδενιστικά τύπου "εμείς δεν ευθυνόμαστε, να πληρώσουν εκείνοι που ευθύνονται" είναι εντελώς ανεύθυνα και ενδεχομένως και ανθελληνικά στην παρούσα φάση».

Ελεύθερος Τύπος

«Εύκολα μπορείς να φέρεις βόλτα έναν λαό. Φτάνει μονάχα να του πεις ότι κινδυνεύει η χώρα και να καταγγείλεις όποιον διαφωνεί πως δεν είναι πατριώτης και πως εκθέτει τη χώρα σε κίνδυνο».

Χέρμαν Γκέρινγκ – υπαρχηγός του Χίτλερ

Στα βήματα της χιτλερικής προπαγάνδας και η φυλλάδα της δεξιάς. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η ρήση: Ο λύκος κι αν εγέρασε ….
Για όποιον δεν θέλει να είναι και κερατάς και δαρμένος η φυλλάδα του αποδίδει τον χαρακτηρισμό του «ανθέλληνα». Έναν χαρακτηρισμό βγαλμένο από το εμφυλιακό και μετεμφυλιακό λεξικό οπλοστάσιο της δεξιάς τότε που το «ανθέλληνας», το «εθνικό μίασμα» και ο «κομμουνιστοσυμμορίτης» συνόδευε κάθε δημοκρατικό πολίτη που δεν γινόταν πειθήνιο όργανο του μοναρχοφασιμού.

Αν πέφταμε στο επίπεδο της φυλλάδας θα της απαντούσαμε με το σύνθημα: «Ο Μελιγαλάς ήταν μόνο η αρχή, έχουμε πηγάδι ακόμα πιο βαθύ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.