Γερουλάνος τι εστί;

Οπως είδαμε χτες, με τα γεγονότα στην Ακρόπολη, ο υπουργός Πολιτισμού Mr. Paul Geroulanos έλυσε όλα τα προβλήματα του υπουργείου, οπότε δικαιολογείται και λίγη …. χαλάρωση στην Αμέρικα.

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα. Ο Γερουλάνος είναι στην στενή κλίκα της Παπανδεϊκής νομενκλατούρας. Το πιο πιθανόν είναι να έχουν παίξει τον ρόλο «προξενήτρας», οι Αμερικάνοι, για να τακιμιάσει ο ΓΑΠ με τον Γερουλάνο.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γερουλάνος σπούδασε στην Αμερική, εργάστηκε σε κάποιες Αμερικανικές τράπεζες και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα μετά λίγο καιρό γίνεται δεξί χέρι του Γ. Παπανδρέου. Ετσι απ’ το πουθενά βρίσκεται αμέσως σε πολιτειακά αξιώματα. Από το 1999 μέχρι το 2004 ήταν ειδικός σύμβουλος του Παπανδρέου (τον συμβούλευε ή του μετέφερε τις εντολές των αμερικανών προστατών του;) και αναλαμβάνει επίσης Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, προφανώς για να έχει το άλλοθι για συνεχή ταξίδια στην Αμερική, και όχι μόνο. Το 2006 ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Παπανδρέου και από το 2008 γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για μια ανάδειξη που δύσκολα θα ονειρευόταν Πασοκικό στέλεχος και μάλιστα χωρίς καμιά δραστηριότητα στην κομματική λειτουργία του Κινήματος.

Από κει και πέρα σίγουρα δεν θα μάθουμε ποτέ τους πραγματικούς λόγους του ταξιδιού του Γερουλάνου στην Αμερική. Μπορεί μόνο να τους φανταστούμε. Όπως μπορεί να φανταστούμε γιατί ήταν ο πρώτος υπουργός που ταξίδεψε στο Ισραήλ, καθορίζοντας το πλαίσιο στενής συνεργασίας που συμφώνησαν Παπανδρέου και Νετανιάχου. (Το βλέπουμε τώρα με τις Ιραηλινο-Ελληνικές ασκήσεις).
Με δυο λόγια θέλουμε να πούμε ότι είναι «μυστήριος» ο ρόλος του Γερουλάνου και σίγουρα του έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες πέρα από αυτές που παρουσιάζονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.