Λαική Συσπείρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο Βουλευτή του ΚΚΕ και Υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Κώστα Μιχαήλ Υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου περιόδευσε στη βιομηχανική ζώνη Αλιβερίου και επισκέφτηκε τα εργοστάσια ΒΙΟΜΕΤ, ΒΙΟΜΕΚ, ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΥ και ΑΓΕΤ.

Στις ομιλίες του στους χώρους δουλειάς ο Γιώργος Μαρίνος έθεσε μεταξύ των άλλων και τα εξής ζητήματα:

«Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη είναι ανάγκη να εκφραστεί αποφασιστικά, αταλάντευτα, με την ψήφο, αυτό που συζητάμε με τους εργάτες και τις εργάτριες στους χώρους δουλειάς. Να εκφραστεί η οργή για την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για τους νομάρχες και δημάρχους που στηρίζουν, για τα κάθε λογής δεκανίκια της αντιλαϊκής πολιτικής που υπερασπίζουν τόσα χρόνια τη στρατηγική του κεφαλαίου, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχοντας στην επίθεση που καταργεί, που ισοπεδώνει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
Δεν ήταν ποτέ και δεν μπορούν να γίνουν φίλοι των εργαζομένων τα κόμματα, οι συνδυασμοί, οι πολιτικές που ευθύνονται:
Για την ανεργία και την υποαπασχόληση.
Τις άθλιες ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Την έλλειψη μέτρων Υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, το χαμηλό μεροκάματο, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι συνδυασμοί που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική ήταν και είναι αντίπαλοι της εργατικής τάξης και αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη, με μαζική υπερψήφιση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα δίνουν σκληρές μάχες στους χώρους δουλειάς, αναμετρούνται με την εργοδοτική τρομοκρατία, παλεύουν για το δικαίωμα στην πλήρη – σταθερή εργασία, για το 8ωρο, το 7ωρο και την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και προστασία της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Αυτή η επιλογή θα δώσει δύναμη και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των εργατικών αγώνων μέχρι την ανατροπή, την κατάργηση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Κάθε άλλη επιλογή θα φουσκώσει τα πανιά της αντεργατικής επίθεσης και της πολιτικής που θέλει τον εργάτη φτηνό, χωρίς δικαιώματα για να πλουτίζει η πλουτοκρατία».

Το Γραφείο Τύπου
8/10/2010

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.