Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για λογαριασμό του Kontra Channel

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για λογαριασμό του Kontra Channel η πρόθεση ψήφου με την αποχή και τα λευκά-άκυρα να φτάνουν συνολικά το 25,1 % έχει ως εξής: ΠΑ.ΣΟ.Κ  12,9%, η Ν.Δ 21,4%, το Κ.Κ.Ε 9,3%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2% και το Αρμα Πολιτών 0,4%. Αλλο απαντά το 4,2%, δεν ξέρω/δεν απαντώ το 3,3%.

Στην πρόθεση ψήφων επί των εγκύρων, η Ν.Δ. είναι πρώτη με 30 %, ακολουθεί με 17 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τρίτο είναι το Κ.Κ.Ε. με 12%.Στο 9 % φέρεται να βρίσκεται η ΔΗ.ΑΡΙ. ,ψηλά στο 8% ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Στην πέμπτη θέση υποχωρεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με 7 %,έκτο κόμμα οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4 % ενώ στην βουλή μπαίνει και η ΔΗ.ΣΥ. με 3 %.Άλλο κόμμα επιλέγει το 5 % και οι αναποφάσιστοι είναι στο 5 %.

 Τα γκάλοπ που ήδη δίνουν τόσο υψηλά ποσοστά στη ΔΗ.ΑΡΙ. και δημιουργούν την εικόνα ενός κόμματος του 9 %, θα ωθήσουν εκ των πραγμάτων,  ακόμα περισσότερους απογοητευμένες πολίτες από το ΠΑ.ΣΟ.Κ να δηλώσουν σε επόμενες μετρήσεις ότι μπορεί να ψηφίσουν την ΔΗ.ΑΡΙ. χωρίς όμως να γνωρίζουμε σε πιο ποσοστό είναι πραγματικά αποφασισμένοι να ρίξουν ΔΗ.ΑΡΙ. στις κάλπες και σε ποιο ποσοστό τελικά θα απέχουν  ή θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα.
Η μόδα της στήριξης ενός κόμματος είχε παρασύρει στα ίδια λάθη τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στις τελευταίες Ευρωεκλογές που παρουσίαζαν ακόμα και με διπλάσιο ποσοστό τρίτο κόμμα τους Οικολόγους Πράσινους.Με την διαφορά ότι στην κάλπη 2 στους 3 που δήλωναν δημοσκοπικά Οικολόγους απείχαν ή έριξαν λευκό-άκυρο και στην κάλπη οι Πράσινοι περιορίστηκαν στο 3,5 %.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.