Θύελλα μέτρων

Επειδή δεν υπάρχει χώρος για νέους έκτακτους φόρους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας σερβίρει νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, και βεβαίως σαρωτικές απολύσεις στο Δημόσιο, που θα φθάσουν τις 180.000 μέχρι το 2015.

Με το πρόσχημα ότι το ζητά η τρόικα, το υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν αναλυτικό σχέδιο για το πογκρόμ, το οποίο θα παρουσιάσουν στους τροϊκανούς μετά τα Χριστούγεννα. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο «Π» ότι καταρτίζεται αναλυτικό σχέδιο απολύσεων - συνταξιοδοτήσεων για αποχώρηση 173.000 δη-μοσίων υπαλλήλων έως το 2015.

Σημειώνουν επίσης ότι η δέσμευση υπάρχει ήδη στο μνημόνιο, βάσει του οποίου θα πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον κατά 50% οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πρέπει να ακολουθήσει νέο κύμα εφέδρων το 2012 και συνολικά η απασχόληση του Δημοσίου να μειωθεί από 775.994 άτομα το 2010 (εκτός του ευρύτερου δημόσιου) σε 602.472 άτομα το 2015.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η τρόικα, βλέποντας ότι το σχέδιο της εφεδρείας απέτυχε παταγωδώς, πιέζει για ξεκάθαρες και άμεσες απολύσεις.

Την ίδια στιγμή, και ενώ πριν από μερικούς μήνες άπαντες σε κυβέρνηση και τρόικα έλεγαν ότι δεν έχουν δικαιοδοσία να «κόβουν» εντολές για τον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται πως οι επιχειρηματίες κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή που έρχεται οσονούπω: κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, αύξηση των ωρών εργασίας και μείωση των πραγματικών αποδοχών σε συνδυασμό με άρση οποιουδήποτε εργασιακού δικαιώματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.