Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ: "Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε το Ιράν"

Αυτό είναι το τρομοκρατικό μήνυμα των ΗΠΑ όχι μόνο προς το Ιράν, αλλά και προς όλη την παγκόσμια κοινότητα, που με τρομερή ανησυχία παρακολουθεί τις πολεμικές προετοιμασίες, αλλά και τις πολεμικές ενέργειες των διεθνών τρομοκρατών ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του ιρανικού λαού. Ένας λαός που απειλείται ακόμη και με επίθεση πυρηνικών όπλων.

Το δείκτη της ανησυχίας εκτίναξε δήλωση του Αμερικανού Αρχηγού του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Martin Dempsey κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε αμερικανικά μέσα από το Αφγανιστάν όπου βρίσκεται, όπου ξεκαθάρισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα σημείο από άποψη προετοιμασίας ώστε είναι έτοιμες να διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, εάν απαιτηθεί. Συμπληρώνοντας:  «Εξετάζουμε μια δέσμη επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας. Είμαι ικανοποιημένος ότι με τις εναλλακτικές επιλογές που έχουμε αναπτύξει έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι άμεσα εκτελέσιμες εάν υπάρξει ανάγκη».

Ο στρατηγός Dempsey είπε ακόμη πως αθόρυβα όλο το προηγούμενο διάστημα ηγείται των πολεμικών προετοιμασιών για μια επίθεση εναντίον της Τεχεράνης πρόσθεσε όμως ότι ένας πόλεμος με το Ιράν μπορεί να αποβεί σε μια «τραγωδία». «Η μεγαλύτερή μου ανησυχία είναι ότι μπορεί να παρερμηνεύσουν οι Ιρανοί την αποφασιστικότητά μας. Μια τέτοια στάση εκ μέρους τους μπορεί να μας παρασύρει σε μια πολεμική αναμέτρηση που μπορεί να καταλήξει σε μια τραγωδία για την περιοχή αλλά και όλο τον κόσμο»! Αποκαλύπτοντας ότι βία αποτελεί και η απειλή άσκησης βίας!

Μετά το στραπάτσο των αμερικανών με την αρπαγή του πρωτοποριακού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τους από τον ιρανικό στρατό, που χρησιμοποίησε ρωσικής τεχνολογίας τεχνολογικά μέσα, η ερώτηση δημοσιογράφου εάν οι ΗΠΑ συλλέγουν πληροφορίες για το Ιράν μέσω πτήσεων UAV ήταν αναμενόμενη και ο Αμερικανός στρατηγός απάντησε: «Εάν με ρωτάτε εάν συλλέγουμε πληροφορίες για το Ιράν με μια σειρά μέσων η απάντηση είναι ναι φυσικά. Θα ήταν απερισκεψία εκ μέρους μας να μην προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνει ένα έθνος που έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι είναι εχθρός των ΗΠΑ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.