Την υπόθεση των CDS ερευνούσαν οι παραιτηθέντες εισαγγελείς

Τον Ευ. Βενιζέλο δείχνουν ως υπεύθυνο για την παραίτησή τους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης οι οποίοι με το έργο τους είχαν προκαλέσει πολλά και μεγάλα συμφέροντα. Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής τους, επικαλούνται νομοθετική ρύθμιση η οποία ουσιαστικά θα τους οδηγούσε προς την έξοδο από το δικαστικό σώμα. Ποιος προωθεί αυτή τη ρύθμιση;
Μα φυσικά ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος; Γιατί το κάνει αυτό; Ας τον ρωτήσει κάποιος αν και αυτός θα επικαλεστεί άλλους λόγους, όπως ότι θέλει να βάλει ανώτερους δικαστικούς για παράδειγμα.
Η ουσία είναι ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έμαθαν ότι θα τους «σουτάρουν» και αποφάσισαν την ηρωική έξοδο καταγγέλλοντας αφενός την πρωτοβουλία για τη νομοθετική ρύθμιση και αφετέρου ότι δεν τους βοήθησε κανείς και δεν τους παρασχέθηκε η υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζονταν.
Η ουσία είναι ότι, ασχέτως με την κατάληξη που είχαν οι υποθέσεις των μεγαλο-οφειλετών, όλος ο κόσμος επικροτούσε τη δουλειά που είχαν κάνει Μουζακίτης και Πεπόνης.
Ο κ. Βενιζέλος όμως θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί έτσι ξαφνικά τον έπιασε η πρεμούρα να τους αντικαταστήσει τη στιγμή που διεξάγονταν πολύ κρίσιμες έρευνες για το ρόλο του ΣΔΟΕ και των εφοριακών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.