«Ναι σε νέα μέτρα, όχι σε εκλογές» λέει τώρα το δεξί χέρι του Παπαδήμου. Η κατοχική κυβέρνηση απειλεί

«Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την λήψη νέων μέτρων, τότε θα ληφθούν νέα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλος σε συνάντηση γνωριμίας που είχε στην Βουλή με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σημειώνοντας με νόημα ότι: «Ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα ότι θα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνουμε».
Ο κ. Σταυρόπουλος, εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου, ανέφερε εξάλλου ότι η παρούσα κυβέρνηση «δεν έχει αντικείμενο μόνο τα οικονομικά, αλλά όλα τα θέματα», υπογραμμίζοντας ότι...
 η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχουν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή και ασκούν πλήρως τα καθήκοντά τους, κάτι το οποίο αφορά όχι μόνον την ασκούμενη πολιτική, αλλά και την αξιολόγηση του έργου των υπουργών, όπως και τις επιλογές προσώπων.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, συνδέοντας το ζήτημα και με τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών, «όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει την ψήφο εμπιστοσύνης». Και συνέχισε: «Πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών, ούτε ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών».
Όσον αφορά τους το έργο των υπουργών, ο κ. Σταυρόπουλος διευκρίνισε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει βαρύνουσα ευθύνη για την επιλογή των υπουργών αλλά και για την απόδοση των υπουργών». Ερωτηθείς σχετικά με το πολυπληθές υπουργικό σχήμα απάντησε: «Η κυβέρνηση λειτουργεί μόνον ένα μήνα. Δεν μπορώ να έχω ακόμα σαφή εικόνα αν με λιγότερους υπουργούς θα λειτουργούσε καλύτερα το σχήμα».
Ενώ σχετικά με τον ρόλο της κυβέρνησης κατέστησε σαφές ότι «δημιουργήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες σε κρίσιμη στιγμή, στηρίζεται από τρία κόμματα και έχει δύσκολα προβλήματα να λύσει». Τέλος, προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως η απελευθέρωση ταχυδρομικών υπηρεσιών και η καθιέρωση πειθαρχικού δικαίου δημοσίων υπαλλήλων για την καταπολέμηση διαφθοράς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.