Όνειρα ανοιξιάτικων νυκτών!

Προς συμπαράταξη η ΝΔ με την ΔΗΣΥ

Φαίνεται ότι η Ντόρα κατάφερε να πείσει για την αναγκαιότητα διατήρησης της ΔΗΣΥ ώστε να υπάρξει καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα αφού είναι φυσιολογικό ότι η έλευση της σε οποιαδήποτε θέση, ακόμα και κάποιων συνεργατών της, δεν εγγυάται ότι όλοι οι ψήφοι του κόμματος της θα μεταφερόντουσαν στη ΝΔ.

Γι’ αυτό και αργούν οι επίσημες ανακοινώσεις αφού όλα δείχνουν ότι έρχεται συμπαράταξη των δύο κομμάτων ώστε και οι ψηφοφόροι, τα στελέχη, τα μέλη της ΔΗΣΥ να μη νιώθουν παραγκωνισμένοι όπως θα γινόταν με μία απλή συμφωνία προσώπων.

Αυτή η εξέλιξη απαιτεί ένα κοινό πλαίσιο αρχών που θα ανακοινωθεί εφ’ όσον όλα συμφωνηθούν σε μία εβδομάδα περίπου. Υπάρχει αισιοδοξία και στα δύο στρατόπεδα αφού ούτως ή άλλως οι λίγες αντιδράσεις ήταν υποτονικές, πράγμα που δείχνει ότι οι πρόσφατες αλλαγές του Αντώνη Σαμαρά στην λειτουργία του κέντρου αποφάσεων έπιασαν τόπο και τον ισχυροποίησαν.

Αυτή η συμφωνία εφ’ όσον τελεσφορήσει αναμένεται να αποτελέσει οδηγό και στις συμπράξεις με Δράση – Φιλελεύθερους και ΛΑΟΣ ώστε να δημιουργηθεί μία παράταξη στα πρότυπα της Forza Italia για να κατέβει με περισσότερες αξιώσεις στις εκλογές. Ένα τέτοιο σχήμα, μπορεί σύμφωνα με τους αναλυτές να ξεπεράσει το 22%, κρατώντας την πρώτη θέση και το βοήθημα των 50 εδρών που παρέχει ο εκλογικός νόμος. Ίδωμεν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.