Προκηρυξη ΕΡΓΑΣ-Κάτω η πολιτική των απολύσεων και της φτώχειας

Εργαζόμενοι,
Η συγκυβέρνηση της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποτέλειας, κλιμακώνει καταμεσίς του καλοκαιριού τη νέα αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους με την κατάθεση και ψήφιση του νέου επαίσχυντου πολυνομοσχεδίου. Μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, προχωρά τώρα με γοργούς ρυθμούς σε μαζικά πογκρόμ απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο την εκπαίδευση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους δημόσιους φορείς και οργανισμούς (ΕΛΒΟ). Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η κυβέρνηση αποφάσισε να χτυπήσει καίρια το Δημόσιο Σχολείο καταργόντας δεκάδες ειδικότητες από την επαγγελματική εκπαίδευση, στέλνοντας έτσι πάνω από 2000 εκπαιδευτικούς στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας, μοιράζοντας ταυτόχρονα τα «φιλέτα» της τεχνικής εκπαίδευσης σε ιδιώτες. Την ίδια στιγμή επιφέρει συντριπτικό χτύπημα σε δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταργώντας βασικές δημοτικές υπηρεσίες όπως οι σχολικοί φύλακες. Είναι μάλιστα κυνικές οι δηλώσεις του πρωτεργάτη των απολύσεων, υπουργού Κ. Μητσοτάκη, ότι τόσο η εκπαίδευση όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση θα αποτελέσουν αναπόφευκτα τη βασική δεξαμενή για την κινητικότητα, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που απαιτούν οι ξένοι δανειστές. Το πρώτο κύμα των απολύσεων που απαιτούν οι τροικανοί και υλοποιούν οι εντολοδόχοι υπουργοί της κυβέρνησης, είναι μόνο η αρχή. Ο Σεπτέμβρης που έρχεται θα είναι το ίδιο θερμός και σκληρός για τους εργαζόμενους. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προβλέπουν 12500 ακόμα απολύσεις και διαθεσιμότητες για να φτάσουν στις 25000 μέχρι το τέλος του 2014, οι οποίες θα προέλθουν από ολόκληρο το δημόσιο τομέα.
Η βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων υποδούλωσης, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας δεν έχει τελειωμό για το λαό και τους εργαζόμενους. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη φοροληστρική επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, με την ψήφιση και εφαρμογή του νέου φορολογικού συστήματος. Ακόμα, μετά και την τυπική διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, προβλέπεται ότι ο καθορισμός τους κατώτατου μισθού θα γίνεται με απλή υπουργική απόφαση. Τα νέα μέτρα είναι «βούτυρο στο ψωμί» της εργοδοσίας, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν φθηνή και ευέλικτη εργασία, μισθούς πείνας και εξαθλίωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.
Οι εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών, ότι δήθεν δεν θα παρθούν νέα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων είναι στάχτες στα μάτια των λαϊκώνστρωμάτων. Η κυβέρνηση προετοιμάζει ήδη την επόμενη επιδρομή με νέα χαράτσια, με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Μετά τις απανωτές αφαιμάξεις των λαϊκών εισοδημάτων, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και τη συντριβή των συλλογικών συμβάσεων, η υλοποίηση των νέων αντεργατικών μέτρων σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την ανατροπή του θεμελιώδους εργασιακού δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη εργασία.Δημιουργεί ένα νέο, μαύρο εργασιακό καθεστώς σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα με βασικά χαρακτηριστικά την ευελιξία, την κινητικότητα και την επισφαλή εργασία.
Η πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και των μαζικών απολύσεων που επιβάλουν στο λαό τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΔΝΤ και υλοποιεί η κυβερνητική συμμαχία των «προθύμων» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των παρατρεχάμενών τους, πρέπει να συναντήσει τη μαζική αντίσταση των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων που συνθλίβονται. Απαιτείται η ευρύτερη δυνατή αγωνιστική και συντονισμένη κινητοποίηση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με όπλο τα σωματεία, τις διαδηλώσεις και την απεργία για την απόκρουση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν και υλοποιούν τρόικα και κυβέρνηση.
Ενιαίος πανδημοσιοϋπαλληλικός – πανεργατικός αγώνας ενάντια στις απολύσεις!
Αγώνας για την υπεράσπιση της σταθερής και μόνιμης εργασίας!
Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - EE – ΔNT!
Για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποδούλωσης!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.