Το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα


Γύρω στις 10 - 12000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Αθήνα κατά των απολύσεων και των νέων μέτρων της κυβέρνησης, με μεγαλύτερο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Η άλλη συγκέντρωση στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο από τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και από τους καθηγητές αλλά και από τις οργανώσεις και τα σχήματα της αριστεράς. Αρκετές ομοσπονδίες από τις 12 που καλούν ...συντονισμένα τώρα τελευταία και σε "διαχωρισμό" από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ έλαμψαν δια της απουσίας τους. Όπως η ΠΟΕΔΗΝ για παράδειγμα που στη προσυγκέντρωση του υπουργείου υγείας δε κατέβασε ούτε πανό. Εκεί συγκεντρώθηκαν γύρω στα 100 άτομα από διάφορα νοσοκομεία και συγκρότησαν μπλοκ για να ανέβουν να συναντήσουν και τους υπόλοιπους.  Κατά το μεσημέρι δεν έλειψε και το γνωστό σώου του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινοβουλευτική του ομάδα να βγαίνει στο προαύλιο της Βουλής για να χαιρετήσει τα πλήθη.
Έχουμε ξαναπεί και έχουμε ξαναγράψει για το πως βλέπουμε εμείς τα πράγματα και το συνδικαλιστικό κίνημα. Για το ρόλο των συνδικαλιστικών δυνάμεων είτε έχουν "διαφοροποιηθεί" είτε όχι από τον έως τώρα ρόλο τους, των κυβερνητικών δηλαδή, αλλά και των υπολοίπων της αριστεράς με όποιο επίθετο και αν συνοδεύονται. Αλλά και για το τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι.
Το σίγουρο είναι ένα ότι η οργή του εργαζόμενου κόσμου και η ανησυχία για το μέλλον είναι φανερή. Οι απεργοί που δεν κατέβηκαν στις διαδηλώσεις είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς που τελικά κατέβηκαν. Το ζητούμενο είναι να αλλάξουν πολλά πράγματα και το πρώτο είναι να ξεμπερδεύουμε με αυτές τις δυνάμεις που λειτουργούν αποτρεπτικά στο να εκφραστούν οι διαθέσεις του κόσμου σε μια κατεύθυνση πραγματικής αντίστασης και ανατροπής των κυβερνητικών μέτρων αντί να γίνονται κινητοποιήσεις λίγο πριν ή και μετά το πάρσιμο των αποφάσεων. Ο αγώνας χρειάζεται συνέχεια, διάρκεια και ξεπέρασμα των λογικών ανάθεσης σε αυτούς που ..."ξέρουν"! Για να έχουμε κάποια στιγμή νίκες και όχι ήττες με ...ψηλά το κεφάλι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.