ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

KOMMATIKH ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΘΗΒΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλουμε απερίφραστα τη νέα φασιστική επίθεση ομάδας φασιστοειδών – Χρυσαυγιτών εναντίον μεταναστών εργατών γης στα Σκούρτα Δερβενοχωρίων τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου.
Γύρω στις τρεις τα ξημερώματα αγέλη δέκα περίπου φασιστοειδών με κουκούλες παραβίασε το σπίτι όπου έμεναν τρεις εργάτες γης και τους ξυλοκόπησαν άγρια. Το αποτέλεσμα ήταν οι εργάτες γης να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Θήβας, όπου ο ένας νοσηλεύτηκε επί 24ωρο, καθώς υπήρχαν κίνδυνοι εγκεφαλικής κάκωσης.
Επιβεβαιώνοντας το ποιόν τους, τα φασιστοειδή έκλεψαν τρία κινητά και 400 ευρώ από τα θύματά τους.
Η επίθεση δεν είναι η πρώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλες δύο προηγήθηκαν πριν πέντε και δέκα μήνες αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι ένα μόλις μήνα πριν, Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε βάρος ανήλικων μαθητών στη Θήβα
Επαναλαμβάνουμε, η Χρυσή Αυγή και οι φασίστες γενικότερα είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος, το μακρύ και οπλισμένο χέρι των μονοπωλίων. Σκοπός τους είναι η τρομοκράτηση όσων σκοπεύουν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην μεγάλη εργοδοσία, την πολιτική των κυβερνήσεών της. Στόχος τους δεν είναι οι «λαθρομετανάστες», στόχος τους είναι συνολικά η εργατική τάξη και ο λαός.
Για το λόγο αυτό πρέπει το κάθε σωματείο, ο κάθε σύλλογος, η κάθε γειτονιά και το κάθε χωριό να τους απομονώσουν. Κανένας άνθρωπος του μεροκάματου να μην τσιμπάει στα αντισυστημικά κηρύγματα τους στα κανάλια και στο διαδίκτυο. Αλλά να καταδικάζει με κάθε τρόπο την τραμπούκικη δράση τους στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές.
Το Γραφείο Τύπου
Χαλκίδα, 12 Ιούλη 2013

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.