ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΡΤ ΣΕ ΕΑΣ, ΕΛΒΟ & ΛΑΡΚΟ!

ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Σε τροχιά διάλυσης βάζει η κυβέρνηση τις στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ, καθώς το βράδυ της Δευτέρας (22/7) ανακοίνωσε τη πρόθεσή της να προχωρήσει στην "αναδιάρθρωση" των εταιρειών , δρομολογώντας τη διάλυσή και τον "ξαφνικό θάνατο" ,τους, προχωρώντας σε χιλιάδες απολύσεις   όπως συνέβη και στην περίπτωση της ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση, αποποιούμενη κάθε ευθύνης για την κατάσταση απαξίας στην οποία έχουν περιέλθει αυτές οι στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις,  σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για "ριζική αναδιάρθρωση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών",και προχωρά σε πρόσληψη "εξειδικευμένων ανεξάρτητων σύμβουλων", προκειμένου να προβεί  στην ιδιωτικοποίησή τους ή ξεπούλημα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων, καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση, «θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους».

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ

Όπως γίνεται αντιληπτό και από τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση, βαζοντας στο στόχαστρο τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Η "αναδιάρθρωση" για την οποία κάνει λόγο η κυβέρνηση, είναι βέβαιον ότι θα επιφέρει δραματικές ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία θα οδηγηθεί στην ανεργία μέσω του προγράμματος "διαθεσιμότητας". Έχει ήδη γίνει γνωστό από τον ημερήσιο τύπο ότι η "αναδιοργάνωση" θα οδηγήσει σε συγχώνευση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας, γεγονός το οποίο καθιστά την αμυντική βιομηχανία "δεξαμενή απολύσεων" για την κυβέρνηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.