Υπερψήφισε η Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ


Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ  το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ).

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη,  η απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

Επί των 260 παρόντων βουλευτών, «ΝΑΙ» ψήφισαν 155 βουλευτές, «ΟΧΙ» ψήφισαν 104 βουλευτές ενώ υπήρξε και ένα «ΠΑΡΩΝ».

Με την ίδια πλειοψηφία ψηφίστηκαν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου πλην του άρθρου 12 όπου «ΝΑΙ» ψήφισαν 154 βουλευτές και «ΟΧΙ» 105 βουλευτές ενώ υπήρξε και ένα «ΠΑΡΩΝ».

Με την ψήφιση αυτή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής.
Το Α! τμήμα των Διακοπών της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Κόντρα Καψή-Τσίπρα

Τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ΝΕΡΙΤ μεταξύ του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν ήμουν άνθρωπος του κομματικού σωλήνα, ούτε δέχτηκα να πάω στο δημόσιο», είπε ο Παντελής Καψής. «Δεν μετέχω στην κυβέρνηση για να υπηρετήσω κανενός τα συμφέροντας πέραν του δημοσίου συμφέροντος και μια πραγματικά ισχυρής δημόσιας τηλεόρασης που δεν θα είναι φέουδο κανενός, ούτε της κυβέρνησης, ούτε των συνδικαλιστών που έχουν μάθει να ζουν παρασιτικά εις βάρος της», τόνισε και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «θέμα ηθικής τάξης δεν υφίσταται».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον υφυπουργό επανέλαβε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι εκ των πραγμάτων προς όφελος των ιδιωτικών Μέσων και ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.