Επίσκεψη Σόιμπλε, κυβερνητικές απαγορεύσεις και η στάση των αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων




Σήμερα έρχεται στην Αθήνα Γερμανός αξιωματούχος και ο Εληνας πρωθυπουργός «έχει γίνει κομματάρχης του CDU και «ετοιμάζει προεκλογικές συγκεντρώσεις για τον Σόιμπλε στην επαρχία», όπως είπε ο Τσίπρας.

Παράλληλα ξαναζωντανεύει η εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Ζαγοριανάκου με αποφάσεις του τύπου «Απαγορεύονται αύριο, από τις 9:00 έως τις 20:00, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλου εύρους περιοχή της Αθήνας, λόγω των μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμοστούν για την επίσκεψη του γερμανού ΥΠΟΙΚ».

Και εδώ μπαίνει κατά την άποψη μου ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Δεν θα έπρεπε τα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα να κάνουν ένα συγκεκριμένη κάλεσμα για μαζικές δυναμικές διαδηλώσεις ώστε να δοθεί μια ουσιαστική απάντηση στον αυταρχικό-δικτατορικό πρόσωπο της κυβέρνησης; 

Αντι αυτού είχαμε κάποιες αναιμικές ανακοινώσεις, γενικόλογες, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Αντιγράφουμε δελτίο τύπου του ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα μέτρα αστυνομοκρατίας, που αποφάσισε η κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε που έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης.
Ο λαός χρειάζεται να δώσει τη δική του απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό».

Ετσι γενικά κι αόριστα. Κανένα συγκεκριμένο κάλεσμα στα μέλη και στους οπαδούς του ΚΚΕ, να αντισταθούν έμπρακτα, στην κυβερνητική απαγόρευση, παρευρισκόμενα σε καθορισμένη διαδήλωση.

Το ίδιο και η ανακοίνωση του Σύριζα: «Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία. Με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού. Καμιά αυταπάτη δεν υπάρχει πια: Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία. Και ο λαός δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει. Θα υπερασπιστεί και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία. Η μαζική και ειρηνική συμμετοχή του στα συλλαλητήρια αποτελεί ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και στην πολιτική της λιτότητας».

Εντάξει. Ο Σύριζα ένα αστικό ρεφορμιστικό κόμμα είναι το οποίο δεν μπορεί να κινητοποιήσει ούτε τα μέλη του και πάνω απ’ όλα έχει τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό ευαγγέλιο, πέρα απ’ τις κορώνες που πετάει κατά καιρούς ο Τσίπρας.

Το ΚΚΕ όμως που αποδεδειγμένα μπορεί να βγάλει στους δρόμους τα μέλη του και αν ήθελε μπορούσε αυτή η κυβερνητική φασιστική απόφαση να μείνει στα χαρτιά γιατί δεν το κάνει; Εδώ έχουμε μια απλή υποταγή στην παραλυτική αστική νομιμότητα ή κάτι άλλο;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.