Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
τηλ επικοινωνίας : 6978017641, 6942875947


Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καταγγελία για την προκλητική στάση της εργοδοσίας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου δημόσιας τάξης που λειτούργησε υπό τις διαταγές της «Μαρινόπουλος α.ε.»

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Επιχείρησης «Καρφούρ – Μαρινόπουλος» για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση που με προκλητικό τρόπο ανακοινώθηκε (στις 17/9/2013) στο μέλος της Διοίκησής του σωματείου μας, Μαρία Μπλάνα.

Η εργοδοτική τρομοκρατία δε σταμάτησε εκεί! Την Τετάρτη (18/9/2013) τα ταξικά σωματεία της περιοχής, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο τροφίμων – ποτών, το Σωματείο Οικοδόμων και το Κλαδικό του Μετάλλου Εύβοιας, μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε δημόσιο, εκπαίδευση και υγεία, μαζί με την ΟΓΕ και τη ΠΑΣΕΒΕ, στα πλαίσια και της 24ωρης Πανευβοϊκής απεργίας βρέθηκαν από τα ξημερώματα στο κατάστημα για να κινητοποιήσουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους προκειμένου να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφου. Στελέχη της επιχείρησης που έφτασαν στο χώρο προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας ανάμεσα στις εργαζόμενες του καταστήματος και στη συνέχεια διέταξαν τις αστυνομικές δυνάμεις να απομακρύνουν και να συλλάβουν τους απεργούς. Έτσι κι έγινε!

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης που παρέδωσε τα αστυνομικά όργανα στις εντολές της εργοδοσίας Μαρινόπουλου Α.Ε., βάζοντας στο στόχαστρο το ταξικό κίνημα.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται οι Αντώνης Κούκουρας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Παπακωνσταντίνου Κώστας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του ΔΣ του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Κατσικαντάμης Νίκος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Μπενέκος Γιώργος, ταμίας του ΔΣ του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Κατηφόρης Γιώργος, πρόεδρος του συλλόγου οικότροφων εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, Ρουμπής Κώστας, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του σωματείου Ελαιουργοσαπονοποιών, Άρης Βενιζέλος και Θέμος Βασιλείου, μέλη του σωματείου Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Κεσκετζής Παναγιώτης, μέλος του συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Χαλκίδας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Μετά την άμεση απάντηση των ταξικών δυνάμεων μέσα από την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σ/Μ, συνεχίζουμε δυναμικά και οργανωμένα!

Καλούμε του εργαζόμενους να μην υποκύψουν στη τρομοκρατία της εργοδοσίας. Όταν δε θα τους περνάει το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων θα προχωρούν στη καταστολή. Ο στόχος τους πάντα όμως θα είναι ένας : το χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και η καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων για να γκρεμίσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, να σαρώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει απομείνει.


Αγωνιζόμαστε για Συλλογικές Συμβάσεις με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μας.


Απαιτούμε επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, σε συνδυασμό με άλλα αιτήματα, όπως κατάργηση των φόρων και των χαρατσιών, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία κ.λπ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, στις 5 Οκτώβρη.

Έχουμε πείρα πλέον! Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές είναι αδίστακτοι. Έχουν στην υπηρεσία τους τις κυβερνήσεις, τη νομοθεσία και τον κρατικό μηχανισμό. Έχουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Καμία ανοχή στην τρομοκρατία τους! Οργάνωση τώρα μέσα από τα σωματεία, για να αποτρέψουμε τη βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στη ζωή μας γενικότερα. Συσπείρωση στα ταξικά σωματεία, συγκέντρωση δυνάμεων που θα ανοίξει το δρόμο της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος!


  • Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της συναδέλφου και την τρομοκρατική σύλληψη συνδικαλιστών και εργαζομένων.
  • Απαιτούμε την ακύρωση της απόλυσης.
  • Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 5 Οκτώβρη.
  • Καλούμε τη ΓΣΣΕ να πάρει απόφαση για 24ωρη γενική απεργία, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.