ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


Η κυβέρνηση της υποτέλειας και της ξενοδουλείας, πιστή στις επιλογές της τρόικα και όλων των αφεντικών της, καθημερινά σαρώνει τα κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα. Υπακούοντας πιστά στις επιλογές αυτές, έκλεισε την ΕΡΤ, απολύοντας 2.000 εργαζόμενους, διαλύει την παιδεία και την υγεία, με το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων και την απόλυση χιλιάδων καθηγητών και εργαζομένων στην υγεία, τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις, ξεπουλάει την δημοσία περιούσια, βουτάει στην φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, στα πλαίσια των δεσμεύσεων της προς τους ξένους πάτρωνές της, για την πλήρη εφαρμογή των μνημονίων, εξήγγειλε την διάλυση και το ξεπούλημα των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, με πρόσχημα την κακοδιαχείριση και τα ελλείμματά τους, που συσσωρεύτηκαν από τις πολιτικές απαξίωσης και ρεμούλας τις οποίες για χρόνια εφάρμοζαν οι διοικήσεις τους, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διόριζαν.

Η περίπτωση της ΛΑΡΚΟ είναι χαρακτηριστική, πως η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, με ιδιόκτητα μεταλλεύματα και μια από τις πέντε μεγαλύτερες στο κόσμο οδηγήθηκε συνειδητά στην απαξίωση και στην καταλήστευση, με χαρακτηριστικότερη και πιο πρόσφατη την περίπτωση του σκανδάλου με την προπώληση του νικελίου, έτσι ώστε είτε να οδηγηθεί σε κλείσιμο προς όφελος των ανταγωνιστικών της μονοπωλίων είτε στην συρρίκνωση και στο ξεπούλημα των φιλέτων της, που είναι τα μεταλλεύματά της.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, που έχουν κυριολεκτικά ποτίσει με το αίμα τους την εταιρεία και θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση τους με σκοπό την απόκρουση αυτών των σχεδίων και του αγώνα τους για το δικαίωμα στην μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, με πίστη στην αστείρευτη δύναμη τους και την αλληλεγγύη τους, που σφυρηλατείται στα καμίνια και στα μεταλλεία, να πιάσουν το νήμα από την μεγάλη απεργία του 1977 και να υψώσουν τοίχο αντίστασης στα σχέδια διάλυσης και ξεπουλήματος της εταιρίας.
Να απομονώσουν τους κήρυκες του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας που καλλιεργούν οι φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές  παρατάξεις, οι οποίες, εγκλωβισμένες από την μέχρι τώρα στάση τους, προσπαθούν να αποποιηθούν της ευθύνες τους, με διακηρύξεις περί δήθεν «ανεξαρτησίας» και «ακομματισμού». Όταν για μήνες άφηναν στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική και επικέντρωναν την κριτική τους στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και στους προσωπικούς χειρισμούς κυβερνητικών στελεχών.
Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ πρέπει να συντονίσουν των αγώνα τους με όλους τους κλάδους που κινητοποιούνται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας, σε ένα κοινό πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο.
Ο Φθιωτικός λαός και οι εργαζόμενοι να σταθούν δίπλα τους, συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα τους, για να μην κλείσει και να μην ξεπουληθεί η μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα το τόπου.
Μ-Λ ΚΚΕ
Κ.Ο. Φθιώτιδας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.