ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΑΣ!

Περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ για το 2014, αλλά και αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων στο 60% συμφώνησαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και οι επικεφαλής της τρόικας στην συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί.

Ο Υπουργός Υγείας άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα θα ισχύσει τελικά το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, παρ’ ότι ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης έχει επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για το εισιτήριο αυτό, καθώς δεν θα το καταβάλουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το εισιτήριο θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ των ομάδων που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Με την τρόικα συμφωνήθηκε ακόμη να ισχύσει νέο σύστημα τιμολόγησης των γενοσήμων και off patent φαρμάκων. Στόχος είναι να μειωθεί η τιμή τους 30- 40% μεσοσταθμικά.

Αποφασίστηκε επίσης να δοθούν κίνητρα, αλλά και αντικίνητρα σε γιατρούς, για να γράφουν γενόσημα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 60%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.