Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους

Μετά τους συμβασιούχους στην καθαριότητα  των Δήμων, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Τους υπόσχονται μονιμοποίηση, όχι όμως με μετατροπή των συμβάσεών τους σε ορισμένου χρόνου, αλλά μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, κατά το πρότυπο της περιβόητης προκήρυξης 3Κ, που άφησε την πλειοψηφία των συμβασιούχων εκτός πινάκων επιτυχόντων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι οριστικοί πίνακες για τους επιτυχόντες στην προκήρυξη 3Κ. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν μόνο 3.500 από τους παλιούς συμβασούχους (λιγότερους από τους μισούς δηλαδή) και περίπου 4.600 εργαζόμενους που έκαναν αίτηση χωρίς προηγουμένως να έχουν εργαστεί ως συμβασιούχοι.

«Δεν θα υπάρχει καμία σχέση με την προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την καθαριότητα», δήλωσε η Ξενογιαννακοπούλου, σε συνάντηση που είχε, συνοδευόμενη από τον Χαρίτση και τη Φωτίου με εκπροσώπους των συμβασιούχων στη «Βοήθεια στο Σπίτι». «Για να διαλύσουμε κάθε καχυποψία διαβεβαιώσαμε τους εκπροσώπους των συμβασιούχων ότι τίποτα δεν θα γίνει εν κρυπτώ. Ολες οι ενέργειες θα γίνουν σε πλήρη συνεννόηση μαζί τους», δήλωσε ο Σκουρλέτης. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα τρία υπουργεία  γίνεται λόγος για «υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λήξει η εργασιακή ομηρία ετών για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι“».

Υπάρχει εργαζόμενος που τους πιστεύει; Τόσο σύντομα ξεχάστηκαν οι δηλώσεις του Σκουρλέτη το καλοκαίρι του 2017, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αποφασιστική απεργία στην καθαριότητα; Υποσχόταν ότι θα μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και θα περισσέψουν θέσεις για να μπει στην καθαριότητα κι άλλος κόσμος! Και η πουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έσπευσε να κλείσει την απεργία. Το αποτέλεσμα είναι καταγεγραμμένο στους πίνακες της 3Κ.

Οταν πέρασε η μπόρα και άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα της 3Κ, με ύφος μεσαιωνικού ηγεμόνα που νίκησε σε φονική μάχη, ο Σκουρλέτης κατηγορούσε τους δημάρχους ότι δεν προσλαμβάνουν εργάτες από τους πίνακες επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, γιατί θέλουν να κάνουν τους καλούς στους παρατασιούχους, δηλαδή στους συμβασιούχους εργαζόμενους που εργάζονται για πολλά χρόνια σε θέσεις στους Δήμους!

Τα ίδια θα κάνουν και με τους συμβασιούχους στη «Βοήθεια στο Σπίτι», που εργάζονται σ' αυτό το πρόγραμμα για πάνω από 10 χρόνια. Τους καθησυχάζουν, για να μην κατέβουν σε κινητοποιήσεις τούτη την περίοδο που είναι προεκλογική. Γι' αυτό δεν τους λένε τίποτα για το περιεχόμενο της προκήρυξης που ετοιμάζουν. «Παρότι οι υπουργοί μίλησαν για αυξημένη μοριοδότηση, δεν μας έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία, με αποτέλεσμα να θεωρούμε ότι δεν διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι», δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «ΒσΣ», της Αττικής. Και συμπλήρωσε: «Καθώς δεν λάβαμε καμία δέσμευση κατά τη χθεσινή συνάντηση, εκφράζουμε βάσιμους φόβους ότι πολλοί από εμάς, όπως έγινε και με την 3Κ/2018, θα μείνουν εκτός».

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, γιατί αν δώσουν σημαντική μοριοδότηση των σημερινών συμβασιούχων, θα γίνουν προσφυγές και η προκήρυξη μπορεί να ακυρωθεί ως «φωτογραφική». Γι' αυτό δεν πρέπει να πιστεύουν τους απατεώνες υπουργούς του Τσίπρα. Η μόνη λύση είναι να δοθεί αγώνας για να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να μείνουν στη δουλειά τους. Τα περί «αντισυνταγματικότητας», που επικαλείται η κυβέρνηση είναι αμαρτωλή πρόφαση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.