Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ για το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ


Παρά τις προκλητικές επεμβάσεις των εκπροσώπων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της ΠΓΔΜ και τις αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς που άσκησαν στο πολιτικό σύστημα και στο λαό της γειτονικής χώρας, το δημοψήφισμα για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κατέληξε σε κανονικό φιάσκο, αφού μετά βίας η συμμετοχή έφθασε στο 36%.
Παρ ότι όμως οδηγήθηκε σε ναυάγιο το δημοψήφισμα, ο Ζάεφ κατ εντολή των ξένων αφεντικών του, περιφρονεί τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού του και δηλώνει πως θα συνεχίσει τις πολιτικές διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ. Αυτές είναι οι περιβόητες αρχές και αξίες της ....δημοκρατικής Δύσης.
Παρά την εκφρασμένη θέληση του γειτονικού λαού, οι επεμβάσεις και οι μηχανορραφίες των ιμπεριαλιστών για το πέρασμα της συμφωνίας θα ενταθούν, ανεξάρτητα αν τώρα έχει μπλεχτεί το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια.
Από τη μια έχουμε στις δύο χώρες τις δύο κυβερνήσεις που ενεργώντας ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ προχώρησαν στη γνωστή συμφωνία με βασικό στόχο την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δυο αυτούς αντιδραστικούς οργανισμούς για τον πλήρη έλεγχο των Δυτικών Βαλκανίων, που τώρα μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος βρίσκονται σε δεινή θέση, και από την άλλη έχουμε τις δυνάμεις της εθνικιστικής αντιπολίτευσης που πανηγυρίζουν, όπως συμβαίνει στη χώρα μας με τη ΝΔ και στη γειτονική χώρα με το VMRΟ, που γίνονται κήρυκες του αντιδραστικού εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας. Πρόκειται για τις δύο όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, της υποτέλειας και του τυχοδιωκτικού εθνικισμού, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών. Μια πολιτική που καλλιεργεί την υποταγή στους ξένους δυνάστες από τη μια πλευρά, την εχθρότητα και το δηλητήριο του εθνικισμού ανάμεσα στους δύο λαούς από την άλλη.
Απάντηση στον αντιδραστικό συμβιβασμό των δύο κυβερνήσεων κάτω από την μπαγκέτα των ιμπεριαλιστών, δεν μπορεί να είναι το πατριδεμπόριο και η μισαλλοδοξία που καλλιεργεί η ΝΔ, οι διάφοροι ακροδεξιοί παράγοντες και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Απάντηση μπορεί να δώσει ο αγώνας των λαών ενάντια στους ξένους δυνάστες και τον εθνικισμό για να μπει φρένο στην αλυτρωτική προπαγάνδα, με αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των χωρών, με στόχο την υπεράσπιση της ειρήνης, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.