Επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί



Ο πρώην πλέον υπουργός Εξωτερικών του Αλέξη Τσίπρα, ένας από τους μόλις 10 ανθρώπους που είχαν μείνει «ακούνητοι» στο πόστο τους μετά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αποτελεί παρελθόν για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ο αποχαιρετισμός του στο κυβερνητικό σχήμα που υπηρέτησε τα τελευταία 3,5 χρόνια, ήταν μονάχα μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Δανειζόμενος τον στίχο του Διονύση Σαββόπουλου άφησε την «αιχμή» του για τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «έρχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις».

Αυτό που έκανε τον Νίκο Κοτζιά να παραιτηθεί, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ήταν οι «ίσες αποστάσεις» που κράτησε ο πρωθυπουργός μεταξύ των δυο πλευρών. Και αν κανείς πίστευε πως ο αποχαιρετισμός του ήταν εκείνη η λυτή ανάρτηση στα social media με τον στίχο του Διονύση Σαββόπουλου και την παραλλαγή εκείνου του Ντίνου Χριστιανόπουλου, έπεσε πολύ έξω. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε η επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, αριθμεί 9 σελίδες. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός κάλεσε τον πρωθυπουργό, να την δώσει στη δημοσιότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, όχι μόνο αρνήθηκε να το κάνει αλλά από τις Βρυξέλλες δήλωσε πως δεν την έχει καν διαβάσει.
Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μοιάζει να έχει τελειώσει, τουλάχιστον προς το παρόν. Τίποτα αυτή την στιγμή δεν προμηνύει διαφοροποίηση σε νομοσχέδια από τα στελέχη του ΠΡΑΤΤΩ, ιδιαίτερα στη Συμφωνία των Πρεσπών που αποτελεί «παιδί» του Νίκου Κοτζιά. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας -που αναμένεται να έχει αρκετό δράμα- δεν έχει ακόμα γραφτεί.

Ένας φαύλος κύκλος με νέους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς: προμηνύματα νέων πολεμικών εντάσεων και συμφορών για τους λαούς των Βαλκανίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.