Μαζική και με παλμό η χθεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα

Μεγάλη διαδήλωση των συνταξιούχων ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

Χιλιάδες συνταξιούχοι απ’ όλη τη χώρα βρέθηκαν χθες στους δρόμους της Αθήνας ύστερα από κάλεσμα του συντονιστικού των συνταξιουχικών οργανώσεων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Κλαυθμώνος (αντί του Συντάγματος που είχε αρχικά προγραμματιστεί) και σ’ αυτή πήραν μέρος απόμαχοι της δουλειάς σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να γίνει συνάντηση με το πρωθυπουργό.
Στη διάρκεια της πορείας που ήταν μεγάλη σε έκταση επικράτησαν αντικυβερνητικά συνθήματα με κύρια αιχμή το νόμο Κατρούγκαλου και τις μειώσεις των συντάξεων σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων.
Η ΕΡΓΑΣ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συνταξιούχων συμμετείχε με δικό της πανό και προκήρυξη μαζί με το μπλοκ της ΠΕΣΕΚ, την ένωση των συνταξιούχων εκπαιδευτικών. Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω τα χέρια απ’ τις συντάξεις», «Οι απάτες δεν περνούν. Οι συντάξεις να αυξηθούν» και «Αυξήσεις τώρα στις συντάξεις» συμμετείχε με αγωνιστικότητα στη πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.