Κι είμαστε ακόμα στην αρχή της προεκλογικής περιόδου

Ο Μητσοτάκης ακολουθεί το γνωστό ποδοσφαιρικό δόγμα: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Συνεχίζει με το ίδιο προσωπικό και με την ίδια προεκλογική τακτική. Ο κόουτς Θεοδωρικάκος θα κάνει κάποιες μικροαλλαγές, παρακολουθώντας τις αλλαγές τακτικής του αντίπαλου.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής αποφασίστηκε και η κινηματογράφηση και φωτογράφιση του Κούλη στον Υμηττό, με γαλάζια πλαστικά γάντια και το πουκάμισο έξω (αθάνατη εργατιά!) να μαζεύει σκουπίδια σε πράσινη σκουπιδοσακούλα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! Μέχρι τις 7 του Ιούλη, όλο και κάποιες ανάλογες ευκαιρίες θα δοθούν, για να δείξει ο Κούλης ότι δεν ανήκει στην ελίτ. Οπως θα έχετε προσέξει, γραβάτα φοράει πλέον μόνο τα βράδια και σε σοβαρές συναντήσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το «φύγε εσύ, έλα εσύ». Τον πούλο ο Βερναρδάκης και ο Σκλιας, στη θέση τους ο Νικολακόπουλος και η εταιρία του Ρουτζούνη (Κapa Research). Τέρμα οι κομματικές επιτροπές στους νομούς. Στη θέση τους εκλογικές επιτροπές, κυρίως από πρώην πασόκους (αυτοί ξέρουν), με κεντρικό συντονιστή τον Κοτσακά (αυτός κι αν ξέρει, τόσα χρόνια δίπλα στον Ακη).

Στον πάγκο ο προκλητικός Τζανακόπουλος, στη θέση του η γλυκομίλητη και χαμηλοβλεπούσα Αχτσιόγλου. Ο κυρ-Αλέκος, που μάλωσε στοργικά τους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών ότι δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν, θα πίνει πλέον το φρέντο του στο Μαξίμου και όχι στα τηλεοπτικά στούντιο.

Κι ο Τσίπρας -με το θυμό καταλαγιασμένο πλέον- θα ξαναγίνει ο Νίκος Ξανθόπουλος της πολιτικής (έχει και τη Μπέτυ Κλάψα, οπότε το ζευγάρι πάει για πολλά εισιτήρια). Τον είδατε στην ΕΡΤ. Ντρεπόταν ακόμα και να σηκώσει τα μάτια να κοιτάξει τον Κοτρώτσο. Πάνε εκείνα τα σαρδόνια χαμόγελα, τα γεμάτα αλαζονεία, τα «ούτε μία στο εκατομμύριο δε χάνω από τον Μητσοτάκη» και τα «ησυχία, μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας». Χαμηλοί τόνοι, ηρεμία και ύφος καλού παιδιού που προσπαθεί να πείσει τους γονείς της κοπέλας ότι αξίζει να του εμπιστευτούν την κόρη τους.

Στα οικονομικά, στον πάγκο ο Τσακαλώτος (η τσογλανιά, τα κρύα ανέκδοτα και τα ελληνικά της συμφοράς δεν προσφέρονται για αντεπίθεση με στόχο την ανατροπή του σκορ) μέσα Σταθάκης και Δραγασάκης. Οι σοβαροί! Οι ικανοί ν' απευθυνθούν στη «μεσαία τάξη» και να την πείσουν ότι ο Μητσοτάκης, με τις φοροαπαλλαγές που τάζει, θα ρίξει τη χώρα στα βράχια, προκαλώντας δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Και αυτοκριτική, μπας και βρεθούν κάποιοι να ξεχάσουν όσα έλεγαν το βράδυ των ευρωεκλογών και την επόμενη μέρα. «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να κουνήσουμε το δάχτυλο στους πολίτες για τις επιλογές τους. Δεν αντιμετωπίζουμε τη λαϊκή βούληση α λα καρτ. Η συσσωρευμένη πίεση της πολυετούς κρίσης και της λιτότητας ήταν μεγάλη, ιδίως για τα μεσοστρώματα. Μετά από τέσσερα χρόνια πολιτικής σταθερότητας που δημιούργησε η κυβέρνησή μας, η πίεση αυτή εκφράστηκε στις κάλπες των ευρωπαϊκών και των αυτοδιοικητικών εκλογών», δηλώνει ο Χαρίτσης. Χωρίς να παραλείψει το κλισέ: «Η κίνηση του πρωθυπουργού να προκηρύξει εθνικές εκλογές αποδεικνύει στην πράξη ότι πήραμε το μήνυμα της κάλπης»!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.