Περί γιαουρτιού

 

Για μια φορά ακόμα αποδείχτηκε ότι η εκστρατεία «Ελληνικό Γιαούρτι ΠΓΕ» είναι μια επιχείρηση εξαπάτησης των κτηνοτρόφων. Θα υποβάλουν, λέει, ένα φάκελο στην Κομισιόν για να αναγνωριστεί το ελληνικό γιαούρτι ως ΠΓΕ. Εναν φάκελο που δεν έχει καμιά τύχη.

Οι ίδιοι έχουν αποδεχτεί πλήρως τη θέση της Κομισιόν ότι γαλακτοβιομηχανίες σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα μπορούν να παράγουν γιαούρτι, το οποίο δε θα το βαφτίζουν «ελληνικό», αλλά «ελληνικού τύπου/στιλ/συνταγής». που έχει δεχτεί η Κομισιόν. Γι’ αυτό μιλάμε για χονδροειδή προσπάθεια εξαπάτησης των κτηνοτρόφων.

Η κυβέρνηση τωνΣυριζανέλ, με την ΚΥΑ του Αυγούστου του 2016, νομιμοποίησε τη μαζική χρήση εισαγόμενου συμπυκνωμένου γάλακτος για την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού. Με την απόφαση αυτή έβαλε την ταφόπλακα στη διεκδίκηση της αναγόρευσης του ελληνικού γιαουρτιού σε προϊόν ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης).

Διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις, όλων των χρωμάτων, άφησαν τα πράγματα ελεύθερα, επιτρέποντας σιωπηρά σε εταιρίες πολλών χωρών της ΕΕ (και όχι μόνο της Τσεχίας, με την οποία έγινε κάποιος ντόρος τα τελευταία χρόνια) να παράγουν είτε «ελληνικό γιαούρτι»είτε γιαούρτι «ελληνικού τύπου» (στραγγιστό κυρίως, που είναι αυτό που «τραβιέται» στις ευρωπαϊκές χώρες)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.