Νέα Δημοκρατία: Σεμνά και ταπεινά και οι γλώσσες κοντές

Γελάνε ακόμα και οι δεξιοφέρνοντες δημοσιογράφοι με την εικόνα του Μπουμπούκου στα τηλεπαράθυρα, που δεν τσιρίζει, δεν απειλεί με ειδικά δικαστήρια τους αντιπάλους του, δεν ειρωνεύεται, δεν κάνει κωλοδάχτυλα στους συριζαίους και γενικά εμφανίζει την εικόνα ανθρώπου που τον έχουν ποτίσει με βάλιουμ και βρίσκεται σε ήπια καταστολή. Η γραμμή, όμως, είναι σαφής και την έδειξε ο Κούλης με την τηλεοπτική δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής. Κανένας πανηγυρισμός, χαμηλοί τόνοι, αναφορά και σε όσους δεν τον ψήφισαν, τίποτα το πολωτικό ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, ύφος αρσακειάδας που αναλογίζεται τις μεγάλες ευθύνες που έχει φορτωθεί και δεν τον απασχολούν ρεβανσισμοί και άλλα τέτοια χαμερπή.

Η γραμμή είναι αυστηρή και απευθύνεται σε όλους: σεμνά και ταπεινά, όχι πανηγυρισμούς, όχι υπεροψία και οι γλώσσες κοντές, μη μας ξεφύγει τίποτα και το κάνουν σημαία οι συριζαίοι. Εκείνον τον αλήτη που ειρωνεύτηκε την Κούνεβα, λέγοντας ότι χρειάζεται καθαρίστρια για το σπίτι του, θα τον διέγραφαν έτσι κι αλλιώς, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις. Τώρα το έκαναν αστραπιαία, κλείνοντας την πληγή και προσπαθώντας να τη μετατρέψουν σε πλεονέκτημα. Ομως εμείς αναρωτιόμαστε: τώρα κατάλαβαν τι κουμάσι είναι; Τόσο καιρό που τον είχαν στελεχάρα (συντονιστής ετεροδημοτών) ήταν άλλος άνθρωπος και ξαφνικά… εξώκοιλε; Ολα για το θεαθήναι γίνονται, όπως εύκολα μπορεί ν' αντιληφθεί ο καθένας.

Δεν έχει ν' αλλάξει τίποτα στον «προγραμματικό» της λόγο η ΝΔ. Τα ίδια θα λέει: θα φέρουμε ανάπτυξη, γιατί μας εμπιστεύονται οι επενδυτές, θα μειώσουμε τους φόρους, θα πετύχουμε να μας μειώσουν οι δανειστές τα «πρωτογενή πλεονάσματα» κτλ. κτλ. Και τα στελέχη της καλούνται να είναι προσεκτικά και σ' αυτό το επίπεδο, ώστε να μην τους ξεφύγει τίποτα που να μπορούν να το πάρουν οι συριζαίοι και να το κάνουν σημαία, όπως συνέβη με τον Βρούτση, που κάτι είπε για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία (ρύθμιση που την ψήφισε η ΝΔ) κι αμέσως το άρπαξαν υπουργοί και συριζοτρόλ και άρχισαν την πολιτική σπέκουλα.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, ήταν ο ίδιος ο Κούλης που στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών έδωσε αφορμή για τέτοια σπέκουλα, με όσα έλεγε πότε για το επταήμερο και πότε για το δώρο Χριστουγέννων. Οπως αποδείχτηκε, αυτό δεν τους κόστισε στις κάλπες (αν και κανένας δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα κέρδιζαν ακόμα αν δεν υπήρχαν οι νεοφιλελεύθερες ρητορικές εξάρσεις του Κούλη), όμως το καλύτερο θα είναι να αποφύγουν να δώσουν λαβή για σπέκουλα στον ΣΥΡΙΖΑ, περιοριζόμενοι αυστηρά στην παρουσίαση του κυβερνητικού «προγράμματος» που επεξεργάστηκαν ο Θεοδωρικάκος με τον Χατζηδάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ πήρε κάποια «ποιοτικά» στοιχεία από το exit poll και έγραψε ολόκληρη ανάλυση βασιζόμενη σ' αυτά: μας ψήφισαν όλες οι κατηγορίες ψηφοφόρων. Είμαστε πρώτοι στους νέους, πρώτοι στους δημόσιους υπάλληλους, πρώτοι στις γυναίκες, πρώτοι στους συνταξιούχους, πρώτοι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κτλ. κτλ. Μ' αυτή την «ανάλυση», που στηρίζεται σε στοιχεία εντελώς επισφαλή, ενδεχομένως και «πειραγμένα» (ξέρουμε καλά ότι οι δημοσκοπικές εταιρίες που έκαναν το exit poll εδώ και χρόνια στηρίζουν τη ΝΔ), η ηγετική ομάδα της ΝΔ προσπαθεί να διαλύσει φοβίες -στις οποίες ποντάρισε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ- και να τραβήξει περισσότερους ψηφοφόρους, ποντάροντας στην εξής σκέψη: όπως δε φοβήθηκαν οι άλλοι και μας ψήφισαν, έτσι να μη φοβηθείς κι εσύ και να μας ψηφίσεις αυτή τη φορά.

Ποντάρει και στη λογική του «κύματος», που αποτελεί στοιχείο του κοινοβουλευτικού κρετινισμού. Υπάρχουν αυτοί που πάνε πάντοτε με το ρεύμα. Οταν, λοιπόν, οι εθνικές εκλογές γίνονται σαράντα μέρες μετά τις ευρωεκλογές, στις οποίες μάλιστα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα, η «γαλάζια» ηγετική ομάδα ευελπιστεί ότι κάποιοι θα καβαλήσουν το νικητήριο κύμα και έτσι θα αυξήσει το ποσοστό της (με τη βοήθεια και της λογικής της χαμένης ψήφου, με την οποία θα «επιτεθεί» στους περίπου διακόσιες χιλιάδες ψηφοφόρους των ακροδεξιών σχηματισμών -πλην Βελόπουλου και νεοναζιστών- οι οποίοι δεν έχουν καμιά τύχη να μπουν στη Βουλή).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.