Ιστορικές αλήθειες - Μέρος 1





Ο Alexander Solzhenitsyn, ρώσος συγγραφέας,  συνδέεται πάντα με βιβλία και άρθρα όσον αφορά  τα υποτιθέμενα εκατομμύρια που έχασαν τις ζωές ή την ελευθερία τους στη Σοβιετική Ένωση είναι.

 Ο Solzhenitsyn έγινε διάσημος σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο προς το τέλος του 1960 με το βιβλίο του, «το Αρχιπέλαγος Gulag».

Ο ίδιος είχε καταδικασθεί το 1946 σε 8 έτη διαμονής σε στρατόπεδο εργασίας για αντεπαναστατική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον Solzhenitsyn, η πάλη ενάντια στη ναζιστική Γερμανία στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η σοβιετική κυβέρνηση είχε φθάσει σε έναν συμβιβασμό με τον Ηitler. 

 Ο Solzhenitsyn δεν έκρυψε τις ναζιστικές συμπάθειές του. 

Το 1970 ο Solzhenitsyn κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας με το βιβλίο του «το Αρχιπέλαγος Gulag». Τα βιβλία του άρχισαν έπειτα να δημοσιεύονται σε μεγάλες ποσότητες στις καπιταλιστικές χώρες, και ο συγγραφέας τους είχε γίνει ένα από τα πολυτιμότερα όργανα του ιμπεριαλισμού στην καταπολέμηση του σοσιαλισμού της Σοβιετικής Ένωσης.

Στις ΗΠΑ, ο Solzhenitsyn κλήθηκε συχνά να ομιλήσει σε σημαντικές συνεδριάσεις. Ήταν  ο κύριος ομιλητής στο συνέδριο του AFL-CIO (μεγάλο αμερικανικό συνδικάτο) το 1975, και στις 15 Ιουλίου 1975 κλήθηκε για να δώσει μια διάλεξη σχετικά με την παγκόσμια κατάσταση στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Οι διαλέξεις του ήταν προκλητικές, καθώς υποστήριζε τις πλέον αντιδραστικές θέσεις. Μεταξύ άλλων υποστήριζε νέα εισβολή στο Βιετνάμ, μετά από τη νίκη του επί των ΗΠΑ. Και επιπλέον : μετά από 40 έτη φασισμού στην Πορτογαλία, όταν πήραν οι αριστεροί ανώτεροι υπάλληλοι στρατού την εξουσία στη λαϊκή επανάσταση του 1974, ο Solzhenitsyn ήταν υπέρμαχος της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στην Πορτογαλία που, σύμφωνα με αυτον, θα προσχωρούσε στο σύμφωνο της Βαρσοβίας εάν οι ΗΠΑ δεν επενέβαιναν.

Ο Solzhenitsyn συνοψίζει λέγοντάς μας ότι από την εποχή της κολλεκτιβοποίησης ως το θάνατο του Στάλιν το 1953, οι κομμουνιστές σκότωσαν 66 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σοβιετική Ένωση. Συν τοις άλλοις θεωρεί τη σοβιετική κυβέρνηση υπεύθυνη για το θάνατο 44 εκατομμυρίων Ρώσων που όπως λέει σκοτώθηκαν στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο. Το συμπέρασμα του Solzhenitsyn είναι ότι "110 εκατομμύρια Ρώσοι έπεσαν θύματα του σοσιαλισμού". Όσον αφορούσε στους φυλακισμένους, ο Solzhenitsyn μας λέει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εβρίσκονταν στα στρατόπεδα εργασίας το 1953 ήταν 25.εκατομμύρια.

Οι παραπάνω φανταστικοί αριθμοί, προϊόν της εξαιρετικά καλά πληρωμένης επεξεργασίας, εμφανίστηκαν στον αστικό Τύπο στη δεκαετία του '60, και παρουσιάζονταν πάντοτε ως αληθινά γεγονότα που εξακριβώθηκαν μέσω της εφαρμογής της επιστημονικής μεθόδου.Πίσω από αυτά τα κατασκευάσματα κρύβονται δυτικές μυστικές υπηρεσίες, κυρίως η CIA και MI5. Ο αντίκτυπος των ΜΜΕ στην κοινή γνώμη είναι τόσο μεγάλος που οι αριθμοί ακόμη και σήμερα θεωρούνται αληθινοί από μεγάλα τμήματα του πληθυσμού των δυτικών χωρών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη για τα αρχεία της κεντρικής Επιτροπής από τους ρωσικούς ιστορικούς Zemskov, Dougin και Xlevnjuk, άρχισαν να δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά από το 1990. Οι εκθέσεις που περιέχουν τα αποτελέσματα αυτής της ιστορικής έρευνας πήγαιναν εντελώς ενάντια στο πληθωριστικό ρεύμα όσον αφορά στους αριθμούς που θεωρούνταν από το "ελεύθερο Τύπο" ότι έχουν πεθάνει ή ήταν έγκλειστοι. Επομένως το περιεχόμενό τους κρύφτηκε. Στη Δύση επίσης, οι εκθέσεις των ρώσων ερευνητών σχετικά με το ποινικό σύστημα της εποχής του Στάλιν αγνοήθηκαν προκλητικά από τα ΜΜΕ.

Η έρευνα για το σοβιετικό ποινικό σύστημα καθορίζεται σε μια έκθεση σχεδόν 9.000 σελίδων.


Οι προαναφερθέντες ερευνητές έχουν αποκαλύψει λεπτομερώς τα ψέματα του Conquest, του Solzhenitsyn, του Medvedev και άλλων,κατι το οποιο έχουν κάνει καθαρά λόγω του γεγονότος ότι τοποθετούν την επιστημονική ακεραιότητά τους πάνω απ’όλα και δεν επετρεψαν να εξαγοραστούν για λόγους προπαγάνδας.

Κανένας από τους επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτήν την έρευνα δεν είναι σοσιαλιστής. Αντίθετα η κοσμοθεωρία πολλών είναι αστική και αντισοσιαλιστική.

Τα αποτελέσματα της ρωσικής έρευνας απαντούν σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ερωτήσεων για το σοβιετικό ποινικό σύστημα. Για μας είναι η εποχή του Στάλιν που είναι μέγιστου ενδιαφέροντος, και είναι εκεί που βρίσκουμε την αιτία για τη σχετική συζήτηση. Θα θέσουμε διάφορες πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις και θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις μας στα περιοδικά l'Histoire και την American Historical Review.





1.Από τι αποτελείτο το σοβιετικό ποινικό σύστημα;

2.Πόσοι κρατούμενοι υπήρξαν - πολιτικοί και ποινικοί;

3.Πόσοι άνθρωποι πέθαναν στα στρατόπεδα εργασίας;

4.Πόσοι άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο στα έτη πριν από το 1953, ειδικά στις εκκαθαρίσεις του 1937-38;

5.Πόσος ήταν ο μέσος όρος εγκλεισμού στις φυλακές
;
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.