Σινεφίλμ


Επιστρέφουμε αυτή την Παρασκευή για να ξετυλίξουμε άλλη μία κινηματογραφική ιστορία.
Αφηγητής, αυτή τη φορά, θα είναι ο σπουδαίος Ιρανός δημιουργός Ασγκάρ Φαραντί.

Το Ξέρουν Όλοι (2018)



Σκηνοθεσία | Asghar Farhadi
Σενάριο Asghar Farhadi
Φωτογραφία José Luis Alcaine
Μουσική | Javier Limón
Cast | Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Bárbara Lennie, Carla Campra, Inma Cuesta, Eduard Fernández
Χώρα | Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία
Κατηγορία Δράμα, Μυστήριο
Διάρκεια | 208min




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ . . .

Η ταινία ξεκινά με την άφιξη της Λάουρα και των παιδιών της, ενός έφηβου κοριτσιού κι ενός μικρότερου αγοριού, στην Ισπανία. Έπειτα από χρόνια στο Μπουένος Άιρες εκείνη επιστρέφει στη γενέτειρά της, ένα χωριό έξω από τη Μαδρίτη, για το γάμο της αδερφής της. Μόνο που στη γιορτή που ακολουθεί κόβεται ξαφνικά το ρεύμα και η κόρη της εξαφανίζεται. Αν κι εμείς δεν αργούμε να μάθουμε τον δράστη και τα κίνητρά του, η υπόθεση αναγκάζει τον Αργεντινό σύζυγο της Λάουρα να κινητοποιηθεί κι εκείνη να ξεκινήσει μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα λύτρα για να ξαναδεί την Ιρένε της ζωντανή.

Αφού περιγράψει αδρά το χώρο και μας συστήσει τους χαρακτήρες, ο Φαραντί αρχίζει να πλέκει ένα γαϊτανάκι θαμμένων μυστικών και παρελθουσών σχέσεων, που έρχονται στο φως ενόσω οι εξελίξεις σπρώχνουν τους πρωταγωνιστές στα όριά τους. Έτσι η εικόνα μιας ευτυχισμένης οικογένειας αλλά και της ειδυλλιακής ζωής ενός επαρχιακού μικρόκοσμου αρχίζει να θολώνει και, ενώ «το ξέρουν όλοι», όλοι παίζουν τον δικό τους ρόλο σε ένα –ταξικά και κοινωνικά– στημένο παιχνίδι. Βιαστικός και λιγότερο συγκεντρωμένος αφηγηματικά απ’ ό,τι συνήθως, ο Ιρανός auteur αποδεικνύεται κι εδώ ένας σεναριακός στιλίστας. Ηθικά διλήμματα και πολιτικά σχόλια πλουτίζουν ένα πυκνό, αγωνιώδες δράμα χαρακτήρων, το οποίο σήκωσε την αυλαία του τελευταίου Φεστιβάλ Κανών.

Το Everybody Knows σήκωσε την αυλαία του τελευταίου Φεστιβάλ Κανών, κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και όπως όλα δείχνουν όχι αδίκως. Εδώ ο διπλά βραβευμένος με Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας Asghar Farhadi («Ένας Χωρισμός», «Ο Εμποράκος») προσεγγίζει αργά αλλά σταθερά τη διεθνή αναγνώριση και ανοίγει τον δρόμο για το Hollywood.

Η ταινία – η οποία ασχολείται με τα θέματα που λατρεύει να θίγει στις ταινίες του ο Farhadi – ασχολείται με σύγχρονα ηθικά διλήμματα που κρύβονται σε μελοδραματικές σχέσεις και πολλές φορές περιπλέκονται, κυρίως από την αμφισβήτηση εμπιστοσύνης μεταξύ συζύγων, αλλά και εραστών.
Αυτή την Παρασκευή 15/11 στις 21.30
Σας περιμένουμε στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΚΑΛΗ ΘΕΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.