Πρόταση της "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ" προς την Περιφέρεια για στήριξη των συνταξιουχικών οργανώσεων



Πρόταση
Προς την Οικονομική Επιτροπή.
Το «νέο Ασφαλιστικό» που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι οδηγεί σε ολοκληρωτική παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής του αναμένεται να προκύψουν :
•          μικρότερες και αβέβαιες συντάξεις,
•          περισσότερα χρόνια δουλειάς,
•          στο όνομα της ανάπτυξης και της «βιωσιμότητας» του συστήματος θα ενσωματωθούν οι ανατροπές που επέφεραν οι «μεταρρυθμίσεις» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
•          Θα προχωρήσει παραπέρα η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος της Χώρας.
Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας και η συμμαχία όλου του εργαζόμενου λαού μπορούν να βάλουν εμπόδια σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να δώσουν ώθηση στην πάλη για ανάκτηση απωλειών και σύγχρονα δικαιώματα στην Ασφάλιση και στις συντάξεις.
Σημαντικό καθήκον για τους συνεπείς υποστηρικτές των λαϊκών συμφερόντων είναι η υποστήριξη των Συλλαλητηρίων, που θα γίνουν σε όλη τη χώρα από εργαζόμενους και συνταξιούχους, στις 30 Νοέμβρη.
Σε αυτή την βάση, ζητάμε από την Περιφέρεια να εκφράσει την ενεργό συμπαράσταση της και να ενισχύσει οικονομικά την Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Περιοχής, καλύπτοντας τις δαπάνες των μικροφωνικών εγκαταστάσεων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.