Συναίνεση; άλλο ενα ωραίο παραμύθι

Για να βγούμε -λέει- από το ''σκοτεινό τούνελ'' της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση. Συναίνεση; Ποιων με ποιούς; Δηλαδή μεταξύ των Βιομηχάνων με τα κατώτερα στρώματα; Των Λύκων δηλαδή με τα πρόβατα; Όταν χρησιμοποιείς την λέξη ''συναίνεση'' εννοείς να συναινέσουν δυο ομάδες με διαφορετικά συμφέροντα, δεν μιλάμε για παράδειγμα για συναίνεση μεταξύ των μελών του ΣΕΒ, αυτοί τα ξέρουν τα συμφέροντά τους.

Ευχαριστούμε Τζέφρυ και Σαμαρά αλλά δεν θα πάρουμε γιατί έχουμε δει που οδηγούν οι συναινέσεις και η δήθεν εθνική προσπάθεια για καλύτερες μέρες. Οι προηγούμενες συναινέσεις οδήγησαν σε ελαστικές μορφές εργασίας, σε stage και σε 4ωρα για να ''τονώσουμε τον ανταγωνισμό της Ελληνικής Οικονομίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας''. Οι καλύτερες μέρες ακόμα έρχονται.

Και ενώ τα κεκτημένα των νταβάδων, των τσιφλικάδων και των μεγαλοεργολάβων μένουν ανέπαφα με υποστήριξη από τα ''ακριβοδίκαια'' ΜΜΕ και ενώ ο Παναγόπουλος, ο αχυράνθρωπος του πασόκ στην ΓΣΕΕ, συμφωνεί κατ αρχήν (sic) με τον ΣΕΒ στο ότι απαιτείται συναίνεση (που λέγαμε...), ο επιστημονικός πασοκισμός ανακαλύπτει καινούργιες φόρμουλες για ροή χρήματος απ' όλον τον άλλον κόσμο ΕΚΤΟΣ φυσικά από τα ιερά πρόβατα του ΣΕΒ που ''προσφέρουν θέσεις απασχόλησης''.

Έτσι στο στόχαστρο της πράσινης λαίλαπας μπήκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις ''εξωπραγματικές'' διευκολύνσεις που τους παρέχονται όπως άδειες, επιδόματα, σταθερό ωράριο, αξιοπρεπής μισθός κλπ. Και ενώ περιμένουμε δίκαια τα μέλη του ΣΕΒ να χειροκροτούν μια τέτοια απόφαση γιατί τους χαλάει η πιάτσα, έρχονται διαφόρων ειδών και κλάδων βιοπαλαιστές να επικροτούν κι αυτοί τις πεφωτισμένες αποφάσεις του πασόκ. Αντί δηλαδή να πούμε ''ρε παιδιά να βγούμε κι εμείς από τα σκατά'' λέμε ''να πέσουν και οι άλλοι μέσα''! Αν μη τι άλλο τα λόγια που σπέρνουν οι Κύρτσοι και οι Πρετεντέρηδες πιάνουν τόπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.