Καλπάζει η ανεργία στην ΕΕ

«Ωστόσο, αν και οι αγορές εργασίας έχουν αποδειχθεί αρκετά ανθεκτικές, η Ευρώπη εξακολουθεί να προβλέπεται ότι θα χάσει περισσότερες από επτά εκατ. θέσεις εργασίας το 2009-10 και ότι η ανεργία θα μπορούσε να υπερβεί το 10% μέχρι το 2010».



Το συμπέρασμα αυτό περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Κύρια μηνύματα της έκθεσης του 2009 για την απασχόληση στην Ευρώπη». Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών μιλούν για εφτά εκατομμύρια νέους ανέργους, λες και μιλούν για σάπια μήλα ή πορτοκάλια. Επαίρονται για τη διάθεση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων, όταν όμως φτάνουν στο «διά ταύτα» για την αντιμετώπιση της έκρηξης της ανεργίας, επιμένουν στην παλιά καλή συνταγή: «Η ευελιξία με ασφάλεια, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες ενεργές πολιτικές ένταξης, παραμένει η σωστή προσέγγιση, τόσο για τον εκσυγχρονισμό των αγορών εργασίας όσο και για την εξασφάλιση μιας επιτυχημένης ανάκαμψης».



Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, που θα συνέλθουν σε μια ακόμη έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα την οικονομία. Τη σύνοδο συγκάλεσε για τις 11 Φλεβάρη ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι και στην ατζέντα αναφέρεται ως θέμα και η προσπάθεια αναχαίτισης της ανεργίας! Αυτό, όμως, είναι μόνο για κατανάλωση από τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Οταν η Κομισιόν προεξοφλεί έκρηξη της ανεργίας, όταν η ανακούφιση των ανέργων θεωρείται «αντιπαραγωγική» και τα μόνα μέτρα που προτείνονται είναι η επέκταση των «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης και η επιδότηση των εργοδοτών, η αναχαίτιση είναι σκέτη προπαγάνδα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.